Agenda


Seminar MBA in één dag® - Vrijdag 24 maart + 7 april 2017

Datum: 24-3-2017

Locatie: Beatrix Theater te Utrecht


‘‘MBA in één dag®’ en VNconstructeurs werken in 2017 voor de eerste keer samen. Daarom is er voor leden een extra tweede dag.

Lees hieronder alles of bekijk hier de flyer.
Met gratis extra Masterclass: van constructeur naar entrepreneur.

Zonder extra kosten! Met Ben Tiggelaar en een toptrainer die de uitdagingen van de constructeur goed kent. Op de eerste dag ontvangt u al veel praktische informatie. Op deze tweede dag maken we een extra vertaalslag naar de constructeurspraktijk en uw eigen rol daarin!

Bijspijkeren op topsnelheid
Als drukbezet manager, ondernemer of professional heb je niet genoeg tijd om de literatuur bij te houden. Het seminar MBA in één dag: uw beste tijdsinvestering in jaren. In dit seminar scheidt Ben Tiggelaar het kaf van het koren. Hij behandelt de belangrijkste inzichten van befaamde managementgoeroes. Altijd met maar één doel voor ogen: Wat kunt u hier nu mee? Welke inzichten zijn echt belangrijk? En kan je die direct toepassen in jouw werk?

Twee grote verbeterkansen
Wist je dat de kans 83% is dat je in jouw werk niet al je sterke punten kwijt kunt? En dat de kans 68% is dat je nét op de verkeerde manier leiding geeft aan jouw mensen? Meer over deze onderzoeken én concrete adviezen voor verbetering hoor je in het seminar.

GASTSPREKER KEN BLANCHARD, LIVE VANUIT DE VS!
Hij is een van de meest invloedrijke leiderschapsdenkers aller tijden. Ken Blanchard (77) verwierf wereldfaam met zijn bestseller ‘The One Minute Manager’: 13 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 35 talen. .
Blanchard stond aan de wieg van een van de meest toegepaste leiderschapsconcepten van dit moment: Situationeel Leiderschap. Een zeer bruikbare methode waarin je jouw leiderschapsstijl aanpast aan de mate van senioriteit van elke medewerker.
Tijdens ‘MBA in één dag@ spreekt Blanchard de deelnemers toe vanuit zijn hoofdkantoor in de VS. Dat doet hij op uiterst indrukwekkende wijze!

Voor elke deelnemer bovendien:
  • Een XXL audiopakket met maar liefst 20 uur naslagmateriaal
  • Het boek ‘MBA in één dag’
  • Handig follow up-programma met videofragmenten uit het seminar inclusief concrete toepassingstips.

Programma 24 maart
08.00 uur Ontbijt
08.30 uur Ontvangst en registratie
09.30 uur Start Seminar met Ben Tiggelaar

• Blok 1 - Leiderschap: de kar trekken
- Uzelf leiden voordat u anderen kunt managen
- 7 eigenschappen, 8 rollen en tientallen tips
- Van manager naar leider: het kan!
Gebaseerd op o.a.: Covey, Quinn, Blanchard en Drucker
                      
• Blok 2 - Organisatie: iedereen op de juiste plek
- Hoe bouwt u een ondernemende, effectieve organisatie?
- Excellent worden én ook blijven
- Waarom iedereen zijn organisatie moet kantelen
Gebaseerd op o.a.: Mintzberg, Hammer, Buckingham en Peters
                        
• Blok 3 - Strategie: waar gaat dat heen?
- De kernvragen van strategie en marketing
- Van strategie naar businessmodel in negen bouwstenen
- Gevaarlijke denkfouten in strategievorming
Gebaseerd op o.a.: Porter, Kotler, Christenzen en Osterwalder
                    
• Blok 4 - Uitvoering: vinger aan de pols en verbeteren
- Hoe maakt u de sprong van goed naar geweldig?
- Effectief leiding geven aan verandering
- Hoe de zwakste schakel uiteindelijk alles bepaalt
Gebaseerd op o.a.: Collins, Kotter, Kaplan/Norton en Goldratt

17.15 uur Afsluiting met een afterparty

Extra masterclass voor constructeurs: Change or die? - vrijdag 7 april 2017
Op deze tweede dag maken we ook een extra vertaalslag naar de constructeurspraktijk. Uw werkomgeving verandert steeds sneller. Uw klanten zoeken een pro-actieve, meedenkende constructeur. In uw projecten wilt u de verbindende schakel zijn en actief bijdragen aan een optimaal projectresultaat. In uw bedrijf wilt u collega's meenemen en stimuleren om in te spelen op (technologische) vernieuwing. Wat vraagt dat van u? En wat betekent het voor de samenwerking met anderen?

Programma 
08.30 uur Ontvangst en registratie
09.30 uur

Blok 1 - Seminar Ben Tiggelaar
De dag start met een seminar door Ben Tiggelaar over de belangrijkste inzichten over implementeren en veranderen. Hoe brengt u veranderingen teweeg in uw organisatie? Welke inzichten uit de bedrijfskunde en gedragspsychologie helpen u daarbij?
                   
11.30 uur
Blok 2 - Masterclasses VNconstructeurs: van constructeur tot entrepreneur
Exclusief voor leden van VNconstructeurs maakt een toptrainer met u de vertaling naar uw praktijk.
In deze masterclass gaat u met collega-constructeurs de diepte in. U gaat aan de slag met een cruciaal thema binnen verandering: “uzelf en anderen positief beïnvloeden” Als u in staat bent om op verschillende niveaus mensen positief te beïnvloeden (klanten, collega’s en binnen projecten) dan wordt u pas echt verander-proof! In deze masterclass ontdekt u samen met Diana Remmers hoe u daarin succesvoller kunt worden. Hoe zorg je dat doelen worden gerealiseerd? Hoe krijg je je team mee om te veranderen? Hoe creëer je sense of urgency?  Alles begint met lef!

17.00 uur Afsluiting met een borrel

Overzicht sprekers                 
Ben Tiggelaar
Dr. Ben Tiggelaar is één van Nederlands meest gevraagde trainers in leiderschap en verandering. Vanaf 2000 veroverde hij met maar liefst zes boeken de nummer éénpositie. in de Nederlandse managementtoptien. Zijn boek ‘Dromen Durven Doen’ verkocht zelfs meer dan 300.000 exemplaren: uniek voor een managementboek! Ook zijn columns in NRC worden veel gelezen en hoog gewaardeerd. Ben Tiggelaar weet waarover hij praat. Voor de in één dag-seminars las hij met zijn team duizenden pagina’s ván en óver de belangrijkste wetenschappers en managementdenkers. Ook sprak hij een belangrijk deel van hen persoonlijk, tijdens gezamenlijke seminars en in interviews. Al deze kennis maakt Ben op een laagdrempelige manier toegankelijk. Seminar = inhoud + impact. Ben baart opzien met sprankelende seminars waarin hij ‘inhoud’ en ‘vorm’ op een perfecte manier samenbrengt. Een dag Tiggelaar is beslist géén luierdag: Ben hanteert een hoog tempo en presenteert veel inzichten, eye-openers en praktische tips. Hij brengt zijn verhaal op een bevlogen, enthousiaste en interactieve manier, waardoor u toch 8 uur lang op het puntje van uw stoel zit.

Ken Blanchard
Hij is één van de meest invloedrijke leiderschapsdenkers aller tijden. Ken Blanchard (76) verwierf wereldfaam met zijn bestseller ‘The One Minute Manager’: 13 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 35 talen. Hij schreef in totaal meer dan 30 boeken, waaronder megasellers als ‘Gung Ho’ en ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’. Blanchard stond aan de wieg van één van de meest toegepaste leiderschapsconcepten van dit moment: Situationeel Leiderschap. Een zeer bruikbare methode waarin u uw leiderschapsstijl aanpast aan de mate van senioriteit van elke medewerker. Tijdens ‘MBA in één dag’ spreekt Blanchard de deelnemers toe vanuit zijn hoofdkantoor in de VS. Dat doet hij op uiterst indrukwekkende wijze!

Diana Remmers
Ze is een zeer ervaren gedragstrainer-coach op het gebied van verandering. Als oprichter/eigenaar van de organisatie Route5 implementeerde zij vele verandertrajecten in het bedrijfsleven, waarbij het gedrag van medewerkers centraal staat. Zij put hierbij uit haar jarenlange ervaring als commercieel manager binnen diverse organisaties. Daarnaast zet ze haar achtergrond als topsporter en coach van o.a. het nationale softbalteam onder 22 jaar in om mensen te motiveren en te inspireren. Haar stijl laat zich het best omschrijven als praktisch, energiek, interactief en waar nodig confronterend. Daardoor weet zij haar deelnemers positief te beïnvloeden en in beweging te krijgen.
Haar motto; “Ja tegen het doel, is ja tegen de weg!” We committeren ons vaak makkelijk aan doelen. Het gaat echter om de weg richting het doel. Deze weg kan is soms hobbelig en kan onverwachte wendingen nemen. Als we in staat zijn om continu onze voorstelling aan te passen aan de nieuwe realiteit zullen we succesvol zijn.

Wat kost het?
MBA in één dag kost € 995,- (excl. BTW). Dankzij de samenwerking tussen VNconstructeurs en DenkProducties kunnen wij de tweede dag gratis aanbieden. Je betaalt dus € 995,- voor twee dagen! Dit bedrag is inclusief uitgebreide documentatie, lunch, parkeren etc.

Locatie
BEATRIX THEATER, Jaarbeursplein 6a, 3521 AL Utrecht

Co-productie
De ‘in één dag’ formule is een initiatief van Ben Tiggelaar en DenkProducties. Aanmeldingen en facturatie voor deze tweedaagse ‘MBA in één Dag’ gaat via DenkProducties.
Meld u hier aan!

Voorwaarden
Je ontvangt een factuur direct van Denk Producties. De voorwaarden van Denk-Producties zijn dan ook van toepassing.
Bij verhindering kun je je altijd kosteloos laten vervangen door een collega. Laat ons dit wel tijdig weten. Annulering is uitsluitend mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van € 125,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. DenkProducties heeft het 'Privacy Waarborg Certificaat'. Dat betekent dat je gegevens in veilige handen zijn. Ze worden nooit verkocht, of geleend.


< Terug