Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

  • DOE MEE!
  • OPROEPEN
CONTEXT nr. 5-2012 | vrijdag 30 maart 2012
Doe mee aan ons onderzoek naar kwaliteit constructief onderwijs!
Het onderzoek van VNconstructeurs naar de kwaliteit van het constructief onderwijs is nu in volle gang. Honderden constructeurs en docenten hebben de afgelopen week via de mail een enquête ontvangen. De pas afgestudeerden zullen binnen een week benaderd worden.

Doel van het onderzoek is om samen met het bouwbedrijfsleven, vakdocenten en pas afgestudeerden, een betere aansluiting tussen opleiding en praktijk te bewerkstelligen.
De resultaten van de enquête zullen inzicht geven in de wensen en eisen van de verschillende partijen. Daarmee kunnen we, samen met de opleidingsinstituten, bepalen wat nodig is om de kwaliteit van het constructief onderwijs te verbeteren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Avante Consultancy. Om tot goede resultaten te komen is medewerking van allen die benaderd worden natuurlijk van groot belang.
U doet toch ook mee? Als u via de mail een enquête ontvangen heeft, vragen wij u deze zo spoedig mogelijk in te vullen.
Heeft u geen mail ontvangen en bent u constructeur, docent of net afgestudeerd in het constructieve onderwijs? Ga dan naar een van onderstaande links en doe mee aan het onderzoek. Ook uw mening is van groot belang!

Oproep: Pas afgestudeerde constructeurs gezocht!
Voor een compleet beeld van de kwaliteit van het constructieve onderwijs, zijn we nog op zoek naar net afgestudeerde, startende constructeurs met maximaal 2 jaar werkervaring, die mee willen werken aan dit onderzoek. Ook de meningen van deze starters zijn uitermate belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit van het constructieve onderwijs.
Bent u zo’n starter of heeft u zo iemand in dienst? Vul de enquête in of mail dit bericht door aan de startende constructeur zodat ook die mening in het onderzoek wordt meegenomen.

Kijk voor meer informatie op de website van VNconstructeurs*.

Doe mee en vul de enquête in!

Op de Algemene Ledenvergadering begin mei zullen we met de eerste resultaten van het onderzoek een minisymposium organiseren. Daarnaast zullen we u natuurlijk via onze website en de nieuwsbrief Context verder informeren over het onderzoek.

Alvast bedankt voor uw moeite!

Met vriendelijke groeten,

Maurice Hermens
VNconstructeurs, voorzitter commissie vakmanschap

Johan Galjaard
Voorzitter VNconstructeursOproepen.
Wilt u deelnemen aan de redactie van Context en/of de website?
Mail naar de redactie.

Heeft u opmerkingen, suggesties of problemen met deze nieuwsbrief of met onze website? Laat het ons weten! Mail naar het secretariaat.

Nog niet aangemeld voor Context? Meld u dan nu hier aan!


Beste leden,
Graag uw aandacht voor een aantal zaken die voor de constructieve veiligheid in Nederland van groot belang zijn en waar wij als constructeurs onze invloed op kunnen en willen uitoefenen.

Kiwa 2e ontwerp bijlage 8 ter beoordeling.
Kiwa is bezig met het aanpassen van de bijlage 8 bij de Kiwa Criteria “Taken en verantwoordelijkheden t.a.v. tekeningen en berekeningen”.
Kiwa vraagt u om eventueel commentaar op het 2e ontwerp van bijlage 8 en ook wij als VNconstructeurs zijn zeer geinteresseerd in uw eventuele opmerkingen.
Klik hier voor meer informatie en de “kritiekversie” van het 2e ontwerp bijlage 8 en beoordeel mee!NEN oprichting werkgroep woningsprinklers.
De werkgroep krijgt de opdracht een Nederlandse norm voor woningsprinklers op te stellen. Om ook de invloed van de constructeur in deze ontwikkeling in te brengen, zijn we op zoek naar een lid van VNconstructeurs die mede namens VNconstructeurs deel wil nemen aan de werkgroep “woningsprinklers”. Denk met name aan de mate waarin “woningsprinklers de constructieve veiligheid zouden kunnen verhogen en aan de relatie met de eis aan brandwerendheid met betrekking tot bezwijken.
Klik hier voor meer informatie, het volledige projectplan en eventuele aanmelding.NEN normcommissie 8060.
De Normcommissie 8060 krijgt de opdracht een Nederlandse norm voor geharmoniseerde woonkeur op te stellen. Dit initiatief heeft overeenkomsten met de door VNconstructeurs bepleitte APK voor gebouwen.
Om ook hier de invloed van de constructeur in deze ontwikkeling in te brengen zijn we op zoek naar een lid van VNconstructeurs die mede namens VNconstructeurs in de normcommissie zitting wil nemen. Het belang van constructieve veiligheid als onderdeel van een woonkeur is evident.
Klik hier voor meer informatie en eventuele aanmelding.