Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• Kwaliteitsborging
• Prijsvraag studenten
• Business succes
• Ga ook Voor de Klas
Context nr 9-2014 | woensdag 24 september 2014
Voorwoord
In deze Context natuurlijk aandacht voor onze officiële reactie op het wetsvoorstel Kwaliteitsborging. Daarnaast lanceren we in het kader van 'trots zijn op ons vak’ vanaf vandaag een prijsvraag voor De mooiste constructie aller tijden. Studenten mogen indienen, wij allen kunnen vanaf half november via de website stemmen op 1 van de 5 genomineerden. Verder aandacht voor meer business succes met het tweede Constructeurs-Café en een oproep aan alle ervaren constructeurs uit de praktijk om vooral ook Voor de Klas te gaan en de nieuwe generatie enthousiast te maken voor ons prachtige vak.

Wij wensen jullie weer veel leesplezier.Wetsvoorstel kwaliteitsborging reactie
Tot half september kon eenieder reageren op de consultatieversie Wet Kwaliteitsborging in de Bouw. Op basis van de reacties die wij van jullie hebben ontvangen, hebben wij ons standpunt geformuleerd en officieel ingediend bij de betreffende ministeries.
Het huidige wetsvoorstel geeft ons inziens een goede richting aan voor verbetering van de kwaliteitsborging in de bouw. Toch plaatsen we belangrijke kanttekeningen bij het huidige wetsvoorstel. Deze geeft namelijk wel richting, maar geen invulling aan hoe een en ander in de praktijk uitgewerkt gaat worden en daarin ligt nu juist de basis voor het slagen of falen van deze nieuwe maatregelen. Feitelijk worden we gevraagd voor een ‘blanco raamwerk’ te stemmen en dat is vreemd.
Wij adviseren dan ook aan de betreffende ministeries om samen met de partijen uit de bouwmarkt, eerst de plannen inhoudelijk verder uit te werken. Alleen dan kan een verandering van het nieuwe stelsel leiden tot daadwerkelijke verbetering van de kwaliteit in de bouw.
Lees meer.Prijsvraag: Mooiste constructies aller tijden
Speciaal voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek aan TU’s en Hogescholen starten we vanaf vandaag met een prijsvraag voor de mooiste constructie aller tijden. Er zijn nogal wat bijzondere en innovatieve constructies bedacht en gemaakt door de eeuwen heen. Van doeltreffend eenvoudig tot innovatief of complex. Construeren is ook echt een prachtig vak waar we beslist trots op mogen zijn!
Speciaal voor de toekomstige generatie constructief ontwerpers start VNconstructeurs vanaf vandaag een prijsvraag voor de Mooiste Constructie Aller Tijden. Van welke constructie gaat jouw hart sneller kloppen? Welke constructie had je zelf graag willen ontwerpen en berekenen?
Lever vóór 15 november 2014 de in jouw ogen mooiste, meest bijzondere en innovatieve constructie aller tijden aan en maak kans op een iPad mini of een prachtig geïllustreerd constructieboek.
Studenten Bouwkunde en Civiele Techniek: doe mee en klik hier voor alle info!Meer business succes
Op maandag 6 oktober is het tweede Constructeurs-Café met meer inspiratie en tools voor constructeurs die meer commercieel en business succes willen behalen. De sprekers op deze tweede bijeenkomst zijn Anke van Luyt over onbewuste communicatie en Tjeu Blommaert over de financiële kant van het ondernemerschap. Ook een uitgelezen kans om met andere ondernemende constructeurs bij te praten en van gedachten te wisselen. Inclusief een driegangen diner in Theater Markant te Uden. Het programma start om 16.00 uur, dus voor de file snel ter plaatse.
Aanmelden is nog mogelijk dus schrijf u hier snel in.Ga ook Voor de Klas!
Er zijn inmiddels diverse constructeurs die de toekomstige generatie enthousiast maken voor ons prachtige vak. Met het speciaal door ons samengestelde lespakket, laten zij scholieren op het voortgezet onderwijs kennis maken met het vak Constructief Ontwerpen. Graag zien we nog meer constructeurs die proeflessen gaan geven op middelbare scholen. Met het lespakket kunnen ervaren constructeurs uit de praktijk, gastcolleges of proeflessen geven waarbij leerlingen niet alleen kennismaken met ons vak, maar ook naast een stuk theorie en rekenwerk, daadwerkelijk constructies bouwen. Dit alles is onderdeel van ons project Constructeur voor de Klas waar we vooral inzetten op het enthousiasmeren van de toekomstige generatie voor ons geweldige vak.
Doe ook mee en meld u hier aan!
Deelname aan het project levert ook nog eens (maximaal) 2 KE/PE punten voor het Constructeursregister. Er wordt binnenkort weer een voorlichtingsavond georganiseerd waar u zelf met het pakket aan de slag kunt.
________________________________________

Word ook lid van VNconstructeurs en help ons om gezamenlijk de missies en doelstellingen van de vereniging te realiseren.

Mail deze nieuwsbrief ook vooral door aan uw collega's. Als zij zelf ook Context willen ontvangen, kunnen zij zich hiervoor aanmelden via onze website.LED observatie toren
Als een markant baken in het nieuw te ontwikkelen rivierengebied in China hebben de architecten van RMJM Shenzen een unieke observatie toren ontworpen. De toren is opgebouwd uit 1400 panelen van geperforeerd aluminium die aan twaalf 2-dimensionale krommingen gemonteerd zijn. Via een zonweringssysteem wordt het lichtpatroon overdag op het interieur geprojecteerd. ’s Avonds wordt de toren verlicht door ingebouwde led-verlichting waarmee het bouwwerk als een icoon oprijst aan de rivier.
• designboomWat houdt u bezig?
De commissie Ondernemerschap hoort graag wat u bezighoudt op het gebied van ondernemerschap. We komen met regelmaat bij elkaar om ondernemerschapszaken die u bezighouden, te verwerken in activiteiten zoals het Constructeurs-Café. We horen dan ook graag van u welke aspecten van het ondernemerschap u graag belicht ziet, zodat we onze activiteiten hier perfect op kunnen laten aansluiten. Draag, bij voorkeur minimaal 2 weken voor de vergadering van de Cie Ondernemerschap, uw onderwerp aan, dan pakken wij het op! U kunt uw onderwerp mailen aan het secretariaat. Komende vergaderdata zijn:
24 november 2014,
2 maart 2015 en
18 mei 2015.High Rise workshop
Op vrijdag 26 september organiseert TUDelft faculteit Architectuur de openbare workshop High Rise over hoge gebouwen. Vooraanstaande internationale sprekers delen hun ervaringen over hoge gebouwen vanaf 16.00 uur tijdens drie lezingen. Iedereen is vrij deze workshop te volgen, wel graag aanmelden. Klik hier meer informatie.Start nieuwe opleiding

De Betonvereniging start op 30 oktober met een opleiding integraliteit in betonontwerp- en uitvoering. In deze praktijkgerichte opleiding krijgt u een kijkje in de keuken van alle betrokken partijen bij een goed uitvoeringsontwerp in beton. Vanuit een ontwerp leert u integrale ontwerpafwegingen maken met oog voor constructie, bouwmethodiek en uitvoeringstechnieken. Voor meer info en aanmelding klik hier.

Links