Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• Constructeurs-Café
• Volgend Café
• Internationaal aandacht
• Rekensoftware
Context nr 10-2014 | woensdag 22 oktober 2014
Voorwoord
In deze Context natuurlijk aandacht voor het tweede drukbezochte Constructeurs-Café en alvast de data voor de volgende businessmeetings waar de eerste spreker al bekend is. Vervolgens een artikel over de internationale belangstelling voor de bijzondere dingen die wij als Nederlandse constructeurs buiten onze grenzen hebben bereikt en we sluiten af over de certificering van de constructieve rekenprogrammatuur.

Wij wensen jullie weer veel leesplezier.Tweede Constructeurs-Café drukbezocht
Op 6 oktober organiseerde VNconstructeurs het tweede Constructeurs-Café. Een drukbezochte bijeenkomst waarbij in ongedwongen sfeer weer verschillende aspecten van het ondernemerschap belicht werden. Leden en niet-leden hebben hun weg naar de informele businessmeetings duidelijk gevonden. Spreker Anke van Luyt beet het spits af over de cruciale eerste indruk. Het blijkt dat onze hersenen binnen de verrassende snelheid van één tiende van een seconde een beeld vormen van een persoon. Je daar bewust van zijn en de praktisch handreikingen van Anke van Luyt toepassen geeft je zakelijk een belangrijke voorsprong.
Tjeu Blommaert, de tweede spreker op dit Constructeurs-Café, ging nader in op het belang van strategische positionering van je bedrijf. Vanuit zijn brede ervaring rekende hij grondig af met een aantal dogma’s en riep de aanwezigen vooral op om binnen je eigen organisatie niet star vast te houden aan je bestaande verdienmodel maar deze juist af te stemmen en bij te sturen vanuit je huidige situatie. Problemen bieden vooral ook nieuwe kansen mits je je vizier open houdt.
Het geheel werd afgesloten met een uitstekend 3-gangendiner waar door alle deelnemers nog druk werd na- en doorgepraat. Wederom een bijzonder zinnige en daarbij ook nog gezellige bijeenkomst.
• Lees hier het volledige verslagVolgend Café
Het Constructeurs-Café wordt meerdere malen per jaar georganiseerd zodat constructeurs van elkaar én van ondernemers uit heel andere branches kunnen leren en kennis kunnen delen en daarmee meer commercieel en business succes kunnen behalen. Het zinnige met het aangename verenigen, dat wil je niet missen!
De volgende 3 businessmeetings zijn gepland op;
  • 12 januari 2015
  • 13 april 2015
  • 6 juli 2015
De eerste spreker voor het Constructeurs-Café op 12 januari is al bekend: Jeffrey Hinnen, CFO bij Witteveen + Bos die ons alles gaat vertellen over het optimaal organiseren van werknemersparticipatie wat weer inspiratie geeft bij bijvoorbeeld fusies en aandelenoverdracht bij opvolging. Interessant voor alle ondernemer-constructeurs en aspirant ondernemers.
Mis het niet en reserveer deze en de volgende data vast in uw agenda.Internationaal aandacht Nederlandse expertise
Als Nederlandse bouwwereld doen we echt bijzondere dingen, zéker ook constructief en daar behalen we terecht internationaal veel belangstelling mee. Of het nu gaat over onze expertise op het gebied van speciale constructies, welke we vaak ook buiten onze grenzen inzetten of om innovatieve projecten op eigen bodem, Nederlandse ingenieurs worden regelmatig gevraagd voor internationale projecten en geven ook vaak lezingen over de bijzondere zaken die wij realiseren. Zo was er in september een wereld-hoogbouw-conferentie in Shanghai waar over De Karel Doorman in Rotterdam een lezing gegeven werd door ingenieursbureau RHDHV. Dit winkelpand uit 1949 werd in haar oorspronkelijke kracht hersteld in combinatie met stedelijke verdichting door de toevoeging van een 16-laags appartementenblok bovenop het bestaande gebouw. Door de versterking van de aanwezige draagkracht te combineren met een ultra lichte bouwmethode kon dit unieke worden gerealiseerd. De lezing gaf aan welke mogelijkheden dit concept biedt voor stedelijke verdichting op en boven bestaande gebouwen en infrastructuur.
lees meerEerste officiële certificering BRL0207 rekensoftware
In maart van dit jaar is de nieuwe BRL 0207, de beoordelingsrichtlijn voor de certificering van rekensoftware voor betonconstructies gepubliceerd. Technosoft, leverancier van constructieve rekenprogrammatuur, is sinds september 2014 als eerste leverancier in Nederland, conform de nieuwe BRL 0207, KOMO gecertificeerd op een aantal onderdelen van hun software. Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de Betonvereniging, BFBN, COBc, KIWA, Rijkswaterstaat, softwareleveranciers (Matrix Software, Nemetschek Scia) en VNconstructeurs heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de herziening van de BRL 0207. Na de officiële publicatie door KIWA in maart heeft Technosoft nu het bijbehorende KOMO certificaat op een aantal onderdelen van hun software verkregen. De komende tijd zullen zij verder werken aan de certificering van de andere onderdelen van hun software. (kijk voor meer info op productomschrijving en Technosoft KOMO certificaat)
We verwachten dat op korte termijn meer leveranciers van rekensoftware voor betonconstructies het certificaat zullen verkrijgen. Matrix Software is het traject voor KOMO certificering inmiddels gestart. Technosoft heeft in ieder geval de primeur.
lees meerPalau de les arts te Valencia
Speciaal voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek is VNconstructeurs een prijsvraag gestart voor ‘de mooiste constructie aller tijden’. In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds aandacht besteden aan de ingediende constructies. Bij de eerste inschrijvingen zat het Palau de les Arts Reina Sofia in Valencia. Het wereldberoemde door Calatrava ontworpen bouwwerk is onderdeel van de ‘stad der kunsten en wetenschappen’ welke prachtig gesitueerd is in de voormalige rivierbedding van de stad. Het operahuis en cultureel centrum is 230 meter lang, heeft 14 verdiepingen, waarvan 3 ondergronds en heeft een hoogte van maar liefst 75 meter. Volgens de student bouwkunde die deze constructie aandroeg ‘spreken de beelden voor zich’.
prijsvraagBeton bindt
De Betondag 2014 is dit jaar op donderdag 20 november in de Doelen te Rotterdam. De kennisdag waar bouwtechnisch Nederland elkaar ontmoet en waar de nieuwste technologische ontwikkelingen te zien zijn. Het thema dit jaar is Beton Bindt. Voor meer informatie en aanmelding klik hier.Kennisbijeenkomst DuMo
Zoals eerder gemeld organiseert het NRP op 28 oktober een interessante bijeenkomst over de constructieve uitdagingen bij het herbestemmen van karakteristieke bebouwing. U kunt zich nog aanmelden. Praktijkcases en workshops afgesloten met een terugkoppeling en borrel. Vooraf is er tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de locatie van deze bijeenkomst: het IMd kantoorgebouw, gehuisvest in een voormalige fabrieksloods.
Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Links