Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• ALV 30 april
• NPR reageer!
• MBS kelderbouw
Context nr 2-2015 | donderdag 26 februari 2015
Winnaars Nederlandse Bouwprijs 2015
In de categorie ‘Gebouwen’ won het getransformeerde Rotterdam Centraal. Volgens de jury staat het symbool voor optimale kwaliteit. “Een complexe opgave welke met veel partijen succesvol is uitgevoerd en uitnodigt tot reizen met openbaar vervoer”.
Lees hier alles over de drie winnaars en de winnaars van de aanmoedigingsprijs Talent met Toekomst.ALV op 30 april
Aan de leden van VNconstructeurs: reserveer de datum. Vooruitlopend op de definitieve uitnodiging willen wij onze leden nu alvast attent maken op de jaarlijkse ledenvergadering van VNconstructeurs. Dit jaar zal de ledenvergadering op donderdagavond 30 april worden gehouden. Anders dan voorgaande jaren wordt de vergadering dit jaar niet gecombineerd met de Constructeursdag maar op een aparte avond georganiseerd. Wij willen op deze manier wat meer ruimte voor overleg creëren. Lees meerNPR aardbevingen: reageer!
Begin februari is de NPR 9998 voor aardbevingsbestendig bouwen in ontwerpversie aan de Tweede Kamer gepresenteerd. Iedereen kan tot 1 april 2015 commentaar leveren op deze versie, waarna naar verwachting de definitieve NPR in het najaar verschijnt. Wees als constructeur ook betrokken bij deze normontwikkeling en reageer! Lees meerMBS: Specialist in kelderbouw
- Advertorial -
MultiBouwSystemen afzinkkelders: duurzaam en ecologisch ondergronds bouwen zonder bouwkuip. De uitvoering van het graafwerk, de bemaling van het grondwater en het funderen op diverse soorten paalsystemen maken kelderbouw complex en riskant. Kennis en ervaring zijn noodzakelijk om een kelder te bouwen die ook op langere termijn gegarandeerd waterdicht is zonder hierbij schade aan de omgeving te veroorzaken. Kelderbouw is al jaren de specialiteit van MBS Kelderbouw uit Soest. Lees meerGesponsord door: 
Glooiende campus
De nieuw geopende campus net even buiten Parijs lijkt op een glooiend landschap maar biedt zo’n 40.000 m2 aan ruimtes voor onderzoek en civiele techniek. De gewelfde betonnen constructie, waar technieken gebruikt zijn die veelal voorkomen bij bruggenbouw, heeft door het groene dak een parkachtige uitstraling.
designboomOok voor de klas?
Het blijkt bijzonder inspirerend om een gastcollege op een school te geven over je eigen vak. Maak de toekomstige generatie enthousiast en ga ‘ook eens voor de klas’ met gebruik van het (gratis) ontwikkelde lespakket. En ervaar zo zelf hoe leuk en inspirerend dit is!Constructeursdag
De constructeursdag 2015 wordt gehouden op maandag 1 juni op een ‘constructief interessante locatie in het midden van het land’. Met als thema ‘de constructeur vernieuwt' wordt weer een boeiend programma geboden met veel innovaties en bijzondere projecten. Nadere informatie volgt, maar hou deze datum alvast vrij.

Links