Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• ALV 'rond de tafel'
• proactief Café
• zonder veiligheid
• welkom nieuwe leden
Context nr 3-2015 | maandag 30 maart 2015
Vernufteling 2015
Het project Bloeikas Amsterdam Rai van ingenieursbureau Nelissen heeft de Vernufteling 2015 gewonnen. Volgens de jury levert het project 'een tastbare bijdrage aan de stedenbouw van de 21ste eeuw'. De kantelsluis van Royal HaskoningDHV won de publieksprijs en het staalstripje van IMd kreeg een eervolle vermelding. Lees hier alles over de Vernufteling 2015.ALV ‘rond de tafel’
Graag vragen wij uw aandacht voor de Algemene Ledenvergadering welke op donderdag 30 april aanstaande wordt gehouden bij Ballast Nedam in Nieuwegein.
Dit jaar combineren wij de ALV met een rondetafelgesprek. Tijdens dit gesprek zullen verscheidene sprekers een terugkoppeling geven van de ontwikkelingen van eerdere gespreksonderwerpen zoals de brandveiligheid van kanaalplaatvloeren en robuustheid.
De inloop is vanaf 16.30,  het programma begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Voor een broodmaaltijd wordt gezorgd.
Noteert u deze uitnodiging alvast in uw agenda. U ontvangt binnenkort de definitieve uitnodiging.Proactief en gericht Café
Op maandag 13 april wordt het vierde Constructeurs-Café georganiseerd in Theater Markant te Uden.
Deze keer staat er een lezing en een workshop op het programma waarmee we onder leiding van de zeer enthousiasmerende gastspreker Dennis J. Jansen ‘Proactief nieuwe klanten gaan werven’ en gericht ingaan op prijsvorming middels een workshop. Het belooft wederom een inspirerende maar vooral ook actieve bijeenkomst te worden. Aan het eind van de avond ga je beslist naar huis met concrete tips en praktische handvatten!
Mis dit niet en klik hier voor alle info en direct inschrijven.Zonder veiligheid geen geluk
Er zijn van die dingen in het leven die je zeker wilt weten, omdat ze beantwoorden aan de basisbehoeften van de mens. Maslow heeft daar in een grijs verleden over nagedacht, en hij kwam op de proppen met de beroemde behoeftepiramide van Maslow. Deze piramide beschrijft alle behoeften die een mens heeft en gaat er vanuit dat je gevoel van geluk samenhangt met in hoeverre in deze behoeften wordt voorzien.
Lees meerNieuwe leden welkom
De afgelopen periode hebben we als vereniging weer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen;
  • Bolwerk Weekers, Adviesbureau voor bouwconstructies te Deurne;
  • FraSp bouwadvies constructies te Rosmalen;
  • De Maren Constructie adviesbureau te Hemelum;
  • MultiBouwSystemen kelderbouw te Soest;
  • Adams Bouwadviesbureau te Druten.
De positie van onze vereniging wordt met deze nieuwe leden verder versterkt en daarmee de rol en waarde van de constructeur in het hele bouwproces.
We heten deze nieuwe leden dan ook van harte welkom! Voor een overzicht van alle leden van VNconstructeurs, klik hier.


Gesponsord door: 


Verplaatsbare kantoren
De eerste beelden van het ontwerp van Ingels en Heatherwick voor het nieuwe hoofdkantoor van Google in Californië zijn vrijgegeven.
Geen onverplaatsbare betonnen gebouwen maar een geheel van lichtgewicht structuurblokken die verplaatst kunnen worden voor toekomstig gebruik. Het geheel wordt overdekt met doorschijnende luifels waarmee daglicht en ventilatie doorgelaten worden.
• DesignboomWie volgt Johan op?
Ook dit jaar zal er een Constructeur van het jaar worden gekozen. Bekende voorgangers zijn natuurlijk László Vákár van Movares (2012), John Kraus van Royal HaskoningDHV (2013) en Johan Galjaard, ABT (2014).
Welke constructeur is ambassadeur van het vak en maakt verbluffende constructies? We horen heel graag wie u zou willen nomineren. Uw nominatie kunt u sturen naar de Betonvereniging.
Een deskundige jury zal op 1 juni, op de Constructeursdag 2015, de winnaar bekend maken.Links