Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• ALV & lustrum
• paalfunderingen duurder
• zonder angst kansen vergroten
• Idea Connection RFEM
Context nr 4-2015 | vrijdag 24 april 2015
NPR Gulden Feniks
De nominaties voor deze prijs (ter bevordering en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving) zijn bekend. Onder andere genomineerd is de uitbreiding en renovatie van het Mauritshuis in Den Haag. De prijsuitreiking is op 3 juni 2015.ALV in teken lustrum
Dit jaar vieren we ons eerste lustrum en daarom staat de ALV op 30 april geheel in het teken van ons 5-jarig bestaan. Naast het terugblikken en het presenteren van de resultaten van de Rondetafelgesprekken, willen we graag met jullie van gedachten wisselen over de toekomst en de plannen voor de komende jaren.
Tevens zullen tijdens deze ALV twee bestuursleden van het eerste uur, voorzitter Johan Galjaard en secretaris Hein Brakel aftreden en het bestuur volgens het Rooster van Aftreden verlaten. Beiden hebben aan de wieg gestaan van onze vereniging en in de vijf jaar dat VNconstructeurs bestaat, de vereniging met veel enthousiasme en betrokkenheid mede vormgegeven en duidelijk op de kaart gezet. Er zijn inmiddels twee nieuwe leden voorgedragen die na goedkeuring door de Algemene Ledenvergadering in het bestuur zullen plaatsnemen.
Kom dus ook en bepaal mede het beleid van VNconstructeurs!
Klik hier voor het volledige programma en gratis aanmelding.Paalfundering (mogelijk) duurder
Vanaf 1 januari 2016 zullen voor alle paalsystemen, de paalklassefactoren (zoals genoemd in tabel 7.c van NEN 9997-1) worden verlaagd met 1/3, tenzij uit het proefbelasten van de toe te passen paal een hogere waarde wordt aangetoond. Deze wijziging werd in 2010 door de NEN-commissie Geotechniek aangekondigd en heeft de afgelopen jaren binnen de geotechniek maar ook daarbuiten, veel discussie opgeleverd. De voorgenomen wijziging heeft een grote invloed op het toetsen van bestaande en toekomstige paalfunderingen.
Lees meer>Zonder angst kansen vergroten
‘Als je iets doet, gebeurt er altijd iets’, aldus de enthousiasmerende gastspreker op het Constructeurs-Café van half april. Dennis J. Jansen, eigenaar van Develop Training & Coaching daagde de deelnemers uit om ook hun kansen te vergroten en proactief nieuwe klanten te werven. ‘Investeer in marketing en ga op jouw manier aan de slag, waarmee altijd resultaat te behalen valt!’.
Met een interactieve lezing wilde de gastspreker de deelnemers vooral aan het denken zetten. “Maak een plan en stop met excuses, zodat ook jij je kansen vergroot.”
Lees meer >Idea StatiCa Steel Connection
-advertorial-
IDEA Connection stelt constructeurs in staat stalen knooppunten algemeen van vorm, verbindingen en voetplaten te berekenen, zonder beperking in vorm en belasting. Het is gebaseerd op een unieke ontwerp- en rekenmethode genaamd CBFEM. Het verschaft nauwkeurige controles van elk individueel component van het knooppunt. IDEA Connection is een product van RFEM Nederland.
Lees meer >


Gesponsord door:

     

    
Pallet paviljoen
Studenten van de TU Delft hebben een nieuwe manier voor het hergebruiken van pallets ontwikkelt, waarmee duurzaam en goedkoop semi-permanente constructies gebouwd kunnen worden. Met behulp van op maat gemaakte driehoekige verbindingsstukjes kunnen de pallets in legio gewenste vormen verbonden worden. Een creatieve oplossing voor tijdelijke architectuur.
• DesignboomAardbevingen = niche?
De Provincie Groningen heeft een analyse laten uitvoeren door bureau Van Rossum om meer inzicht te verkrijgen in het vraagstuk preventief bouwkundig versterken in het aardbevingsgebied. Het eindrapport van deze technische impactanalyse concludeert tevens een enorm capaciteitstekort aan constructeurs met de benodigde expertise. Blijken aardbevingen een niche? Een kans voor onze beroepsgroep!
• Provincie GroningenMeld het ons!
Heeft u te maken gehad met of weet u van onregelmatigheden in aanbestedingen? VNconstructeurs kan u hierbij helpen! Laat het weten via ons Meldpunt aanbestedingen op onze website en wij pakken het op.

Links