Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• Duurzaamheid 2.0
• Tegen prijsdruk
Context nr 10-2015 | maandag 02 november 2015
Wie wint de Betonprijs 2015?
De nominaties voor de Betonprijs 2015 zijn bekend. Maar liefst 23 projecten dingen mee naar een prijs in één van de 8 categorieën. Op woensdag 18 november, tijdens het Betonprijsdiner aan de vooravond van de Betondag 2015, zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Bekijk hier alle genomineerde projecten.Constructief over Duurzaamheid 2.0
Het vervolg op praktisch toepasbare duurzaamheid.
In april 2014 waren we daadwerkelijk Constructief over Duurzaamheid en hebben we de veelheid aan nationale en internationale informatie over duurzaamheid van materialen overzichtelijk en in samenhang gebracht. Zo werden de milieubelastingen van verschillende constructiematerialen vergelijkbaar gemaakt, waarmee we een ontwerp zo kunnen sturen dat de milieubelasting vermindert. Op dinsdag 24 november het vervolg: Constructief over Duurzaamheid 2.0, waarin we de ontwikkelingen laten zien in de afgelopen anderhalf jaar bij zowel staal- als betonconstructies. Lees meer>Samen omgaan met prijsdruk
En nooit meer korting geven!
Alles over ‘echte’ en ‘onechte’ prijsdruk, faire prijzen en niet te snel bukken. Over het toepassen van ‘de wet van Snuf’ en vooral geen ‘sukkelzinnen’ gebruiken. En over prijsdruk voorkomen via ‘boren en gaten’, jouw eigen plekje in de wei kiezen en vooral geen korting geven. Op uitzonderlijk herkenbare wijze en met de nodige dosis humor.... lees meer>Gesponsord door:

      

     

        

   
Geklemd in een klif
Door een klif in een rots te vullen met betonnen elementen ontstaat een indrukwekkend huis met een spectaculair uitzicht en een zwembad dat als dak fungeert. Helemaal in evenwicht met de omgeving balanceert dit concept op de hoge kliffen boven de zee.
• DesignboomBeton voor morgen
Dat is het thema van de Betondag 2015 die op donderdag 19 november zal plaatsvinden in de Doelen te Rotterdam. Dit thema gaat onder andere in op de carrières van jonge mensen en is terug te vinden in het hoogwaardig kennisoverdrachts- programma, waarin "het leren van elkaar" centraal staat. Verder natuurlijk in de spectaculaire projectplaces, met daarin een aantal actuele top-projecten.
• Betondag 2015Links