Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

TOPICS

• persbericht
• duurzaamheid 9 mei
• ALV 19 mei
• het uiterste
Context 4-2016 | vrijdag 22 april 2016
Per direct zijn 168 onveilige balkons van woningen in Rotterdam gestut. De sinds 1 januari wettelijk verplichte controle op constructieve veiligheid bij balkons en/of uitkragingen van gebouwen van voor 1975, wordt door gebouweigenaren daadwerkelijk uitgevoerd en blijkt noodzakelijk.
Laten we alle andere gebouwen buiten beschouwing of gaan we voor compleet constructief veilig? Lees hier het persbericht.
Paul Rijpstra – voorzitter VNconstructeursToepasbare duurzaamheid op 9 mei
In Constructief over Duurzaamheid 2.0 laten vooraanstaande vakgenoten de nieuwste praktisch toepasbare duurzame ontwikkelingen zien bij zowel beton- als staalconstructies in de afgelopen twee jaar in lezingen en presentaties. Alles over de nieuwste ontwerpprincipes voor duurzaam ontwerpen in staal, de ontwerptool groen beton, over slim breken voor beter granulaat, cement zonder klinker en over sturen op milieuprofiel beton. En natuurlijk volop ruimte voor vragen en discussie. Het college wordt afgesloten met een buffet.
Wees duurzaam met je tijd: lees hier alles en schrijf je direct in!
Deelname levert ook nog eens 2 KE/PE punt voor het Constructeursregister.ALV: meebepalen en SMART honorarium
Op donderdag 19 mei is de jaarlijkse ALV van VNconstructeurs in Amersfoort. Dit jaar staat er naast de gebruikelijk terugblik en financiële verantwoording weer een inhoudelijk onderwerp op de agenda; het honorarium van de constructeur. Marijn Bruurs, student aan de TU Eindhoven, zal de resultaten van zijn afstudeeronderzoek presenteren. Met het SMART honorarium kan de constructeur zijn meerwaarde inzichtelijker maken en zijn honorarium onderbouwen.
Verder wisselen we graag van gedachten met jullie over de plannen voor de toekomst. Kom dus ook en bepaal mede het beleid van VNconstructeurs. Lees hier alles en meld je direct aan.Het uiterste uit onze organisaties!
Half april werd weer een Constructeurs-Café georganiseerd in Uden waar twee interessante gastsprekers ons handige tools aanreikten om het uiterste uit onze organisaties te halen.
Bart van Emden organiseerde toeval en ging in op het behalen van resultaat met markt- en klantgericht werken. Kenneth Smit DGA Sven van Hulst, benadrukte het belang van salesvaardigheden en de impact daarvan op een goed bedrijfsresultaat. Lees meer en bekijk het filmverslag van 11 april.
In juni en juli staan weer 2 businessmeetings gepland. Mis dit niet en schrijf je hier alvast in!Gesponsord door:

    

     

        

     
Breed Ondernemerschap
De commissie wil, na uitbreiding van het café met de locatie Alphen aan den Rijn, de cafés ook gaan opzetten in de regio Noord-Oost. Welke ondernemende constructeur uit die regio wil ons daarbij helpen?
En zijn er aspecten aan het ondernemerschap die je graag belicht ziet bij de cafés? Laat het ons weten en mail ons!Nog weer hoger
Er zijn plannen voor een toren die net weer iets hoger is dan de Burj Khalifa, de hoogste ter wereld. Het ontwerp voor Dubai Creek Harbor van Santiago Calatrava in de vorm van een lelie doet denken aan een islamitische minaret. De gehele structuur is gekoppeld aan de grond met kabels die, zoals het hoort in Dubai, ’s nachts verlicht worden.
DesignboomDigitale reader materialen
Alle nationale en internationale informatie en aanbevelingen uit het onderzoek van VNconstructeurs naar de duurzaamheid van materialen is in één digitale reader overzichtelijk en in samenhang samengevat. Een bron van informatie over milieubelastingen die nog niet eerder voorhanden was voor slechts € 45,- excl 21% BTW. Bestel hier deze reader.  

Links