Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

Context nr 1-2015 | donderdag 29 januari 2015
Negen nominaties Vernufteling 2015
De kantelsluis van Royal HaskoningDHV is één van de vindingrijke genomineerden. Waar een brug een hindernis vormt voor snelle doorgang van schepen met hoge masten, biedt de kantelsluis uitkomst. Deze sluis is een grote bak die in het water omlaag beweegt, zodat het schip kan passeren.
Lees hier alles over de 9 genomineerden.
Wederom geslaagd Constructeurs-Café.
Begin januari vond het derde Constructeurs-Café plaats in Theatercafé Markant te Uden.
Een café met een aangenaam vol programma waarin de feestelijke prijsuitreiking voor de Mooiste Constructie Aller Tijden, motiverende gastsprekers Jeffrey Hinnen en Dick Gehéniau, een oproep om als Constructeur voor de Klas te gaan en een heerlijk afsluitend diner alwaar volop gelegenheid tot napraten.
Wederom een bijzonder geslaagde en motiverende bijeenkomst waar duidelijk het enthousiasme, de onmisbare rol van betrokken personeel en de toekomstige generatie centraal stonden.
Lees hier het volledige verslag.
Winnaar prijsvraag gehuldigd
Tijdens het derde Constructeurs-Café werd de prijs uitgereikt aan de winnaar van de Prijsvraag Mooiste Constructie Aller Tijden.
De toekomstig constructief ontwerper Jannick van Brussel, derdejaars student aan de Avans Hogeschool in Tilburg, had met zijn inzending van het CCTV Building in Beijing de meeste stemmen behaald in de open stemronde op onze website. Hij kreeg uit handen van Willem van Boxsel de prijzen overhandigd, bestaande uit het prachtig geïllustreerde boek ‘Constructief ontwerpen’ van Heino Engel en een ipad-mini. Natuurlijk met hartelijke felicitaties en de uitgesproken hoop in de toekomst nog veel van Jannick te zullen zien en horen.
Voor de Klas ermee
Het door VNconstructeurs ontwikkelde lespakket waarmee ervaren constructeurs eenvoudig, leerzaam en inspirerend gastcolleges kunnen geven op middelbare scholen om de nieuwe generatie kennis te laten maken met ons prachtige vak, bleek ook perfect te gebruiken bij leerlingen op een basisschool.
Maurice Hermens, voorzitter van de Cie Vakmanschap, werd gevraagd een uitgebreid gastcollege te geven in het kader van het vak Techniek. Slim bracht hij ook het lespakket mee, om naast de algemene presentaties over ‘Wat is techniek? Wat doet een Constructeur’ en zijn lezing over de Markthal in Rotterdam, de 10- en 11-jarige leerlingen van de IMC weekendschool ook zelf een brug te laten bouwen. Het bleek een schot in de roos.
Lees hier het volledige verslag.
• Geslaagd Café
• Prijsuitreiking
• Voor de klas ermee

Toren met twist
Om er zeker van te zijn dat het daglicht niet geblokkeerd wordt voor omringende gebouwen door deze toren, hebben de onderste 10 verdiepingen een ‘twist’ gekregen.
Ontwerp van MVRDV voor de Oostenrijkse stad Wenen. De constructie staat gepland voor 2016.
Designboom

Presentatie Hergebruik betonconstructies
De presentatie die gebruikt is bij de RTG’s over hergebruik betonconstructies afgelopen november en december, is voor deelnemers aan die Rondetafelgesprekken beschikbaar.
Indien interesse, stuur een mail aan ons secretariaat.

Links


VNconstructeurs
Telefoon: 085 - 401 63 47 | secretariaat@vnconstructeurs.nl

www.vnconstructeurs.nl