Online nieuwsbrieven


 < Terug naar overzicht

Context nr 5-2015 | dinsdag 26 mei 2015
Constructeursdag 2015
Deze wordt dit jaar georganiseerd op maandag 1 juni in het Nationaal Militair Museum. Deze speciale dag voor constructeurs, met als thema “Innovatie, de constructeur vernieuwt”, is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten, kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen en mooie verhalen over constructies te horen. Speciaal voor jonge ontwerpers is er voorafgaand een Masterclass Constructief Ontwerpen.
Hier wil je als constructeur beslist bij zijn! Klik hier voor alle informatie en aanmelding.
6 juli: Uniek Constructeurs-Grand-Café
Jos Burgers gastspreker
Op maandag 6 juli sluiten we het Constructeurs-Café seizoen 2014-2015 groots af met een echt Constructeurs-Grand-Café in het fraaie theater Castellum in Alphen aan den Rijn. De meest gevraagde managementspreker drs. Jos Burgers zal ons zeker anderhalf uur boeien, inspireren en motiveren tot meer zakelijk succes. Bijzonder interessant voor constructeur-ondernemers uit alle formaten en typen constructieadviesbureaus, en niet minder voor alle constructeurs die zelf ook commercieel effectiever willen zijn.
Met vanzelfsprekend aansluitend een diner om na en bij te praten.
Een bijeenkomst die u niet mag missen. Schrijf u nu hier in!

Extreem tekort constructeurs!
“Er is een extreem tekort aan constructeurs”, aldus de kersverse voorzitter van VNconstructeurs Paul Rijpstra. Met de steeds groter wordende behoefte aan goed geschoolde technici op alle opleidingsniveaus, wordt dat probleem de komende jaren alleen maar groter. VNconstructeurs roept de overheid dan ook op zich meer te richten op het werven van studenten constructietechniek en aan het middelbaar onderwijs de oproep om meer leerlingen te wijzen en, bij voorkeur, te verwijzen naar het technisch onderwijs.
Lees meer >
Wisselingen bestuur
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van VNconstructeurs op 30 april 2015 heeft een aantal bestuurswisselingen plaatsgevonden. Voorzitter Johan Galjaard en secretaris Hein Brakel, beide bestuursleden van het eerste uur, traden conform het ‘Rooster van Aftreden’ terug uit het bestuur. Ir Paul Rijpstra is tijdens de ALV unaniem benoemd als opvolger van Johan Galjaard en ing. Bas van Ooijen is toegetreden als algemeen bestuurslid voor de vereniging.
Lees meer >
Girlsday bij IMd
Om meer meisjes in de techniek te krijgen werd op 23 april de landelijke Girlsday 2015 georganiseerd. Ook IMd Raadgevend Ingenieurs opende haar deuren en ontving meiden van het Libanon Lyceum in Rotterdam voor een dagje Techniek. Het lespakket Constructeur voor de Klas bleek een welkome aanvulling voor het praktische gedeelte.
Lees meer >


Gesponsord door:


     

    

• Constructeursdag
• Extreem tekort
• Wisselingen bestuur
• Girlsday bij IMd

Luchtig aluminium
Een bestaande parkeergarage in Miami is met een ‘luchtige’ aluminium facade hypermodern gemaakt. Een scherm van gevouwen aluminium deeltjes, die tevens zorgen voor een natuurlijke ventilatie, is als het ware om de hoek van het bouwwerk gevouwen en aan de uitkragende vinnen aan de randen van de betonplaten van de garage bevestigd.
• Designboom

Doe mee aan de dag van de bouw!
Op zaterdag 13 juni 2015 organiseert Bouwend Nederland de 10e editie van de Dag van de Bouw. Deze dag is inmiddels een bekend en succesvol initiatief voor iedereen die eens een kijkje wil nemen achter de hekken van een bouwplaats. De sluitingsdatum voor het indienen van projecten is inmiddels verstreken maar neem vooral je collega's, relaties of juist familie, vrienden en buren mee naar een project op de Dag van de Bouw, want wie kan er nou beter uitleggen wat het belang van de constructie is?
• Dag van de Bouw

En de genomineerden zijn...
Inmiddels is ook bekend gemaakt welke constructeurs genomineerd zijn voor ‘Constructeur van het Jaar 2015’. De jury heeft unaniem genomineerd; Frank Kaalberg van Witteveen + Bos en onze eigen Maurice Hermens van RoyalHaskoningDHV. Ook unaniem genomineerd voor “Jong Constructeurs-talent 2015’ zijn Frank Huijben van ABT, Diederik Veenendaal van ETH Zürich en Elise van Westenbrugge-Bilardie van IMd. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Constructeursdag 2015. Jullie komen toch ook?
• Constructeur van het jaar 2015

Links


VNconstructeurs
Telefoon: 085 - 401 63 47 | secretariaat@vnconstructeurs.nl

www.vnconstructeurs.nl