4 en 5 november 2020

PAO Cursus: parametrisch ontwerpen voor de bouw

Locatie: Gouda; optioneel online

van ±9.00 tot 16.00 uur

Wegens succes opnieuw georganiseerd, de cursus Parametrisch Ontwerpen voor de bouw. Een basiscursus waarin je meer leert over de principes en mogelijkheden van parametrisch ontwerpen. Geschikt voor iedereen met interesse in parametrisch ontwerpen werkzaam in de architectuur, engineering en bouwsector (AEC): van tekenaar tot ingenieur, van constructeur tot aannemer.

Kennis van constructieve software is een pré, maar dit zal indien nodig ook worden uitgelegd tijdens de cursus. Gedurende de eerste dag wordt er hands-on kennis gemaakt met de software, Grasshopper3D. De tweede dag richt zich op parametric engineering: geautomatiseerde constructieve workflows op basis van verschillende rekenpakketten. 

Kosten:

€ 995,- ex BTW incl. alle materialen en catering. Je dient zelf een laptop mee te nemen

PAO Techniek en Management organiseert opnieuw een tweedaagse cursus over parametrisch ontwerpen in de bouw.

Parametrisch ontwerpen helpt je met het ontwerpen van complexe constructies die je eenvoudig met een muisklik kunt aanpassen, zelfs in een later stadium van het ontwerpproces. Het voordeel is dat je ontwerpen kan aanpassen op gegevens uit de omgeving, ontwerpen kan optimaliseren en berekeningen kan automatiseren. De mogelijkheden van parametrisch ontwerpen zijn enorm en steeds meer bedrijven in de bouw maken er gebruik van.

In deze cursus worden de principes en mogelijkheden van parametrisch ontwerpen op een praktische en bouw georiënteerde manier uitgelegd. Gedurende de eerste dag wordt er hands-on kennis gemaakt met de software, Grasshopper3D. De tweede dag richt zich op parametric engineering: geautomatiseerde constructieve workflows op basis van verschillende rekenpakketten.

Cursusleider Jeroen Coenders is meer dan 15 jaar betrokken bij de ontwikkeling van verschillende parametrische applicaties en bouwt met zijn bedrijf een innovatief parametrisch Digital Twin platform Packhunt.io. Hij heeft ruime ervaring in het doceren van de eerste stappen tot het meest geavanceerde gebruik van parametrisch ontwerp.

Parametrisch Ontwerpen in de praktijk
De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

  • Introductie tot de basis- en geavanceerde principes van parametrisch ontwerp
  • Uitleg van verschillende parametrische softwarepakketten en mogelijke workflows
  • Koppeling van constructieve software in parametrisch ontwerp
  • Hands-on ervaring opdoen met parametrisch ontwerpen in Grasshopper3D
  • Introductie optimalisatie in parametrisch ontwerp
  • Introductie Digital Twins
  • Bespreking van de mogelijkheden van parametrisch ontwerp voor jouw vraagstukken

Hoe kan ik me aanmelden?
Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

PAOTM-Cursus-Parametrisch-ontwerpen-voor-de-bouw-dec-191.pdf
  • Reset

OVERIG AGENDA