Woe 28 september 2022

Ronde Tafelgesprek Digitalisering

Locatie: Royal HaskoningDHV

Laan 1914 nr. 35, Amersfoort

van 16.00 tot 20.00 |Maaltijd en drankje na afloop inbegrepen

Voor leden en niet-leden van VNconstructeurs

Kosten:

Leden VNc: € 50,- ex BTW
Niet-leden VNc: € 80,- excl. BTW

Warm buffet en drankje na afloop inbegrepen

Deelname levert 1 KE/PE punten voor het Constructeursregister.

VNconstructeurs houdt op woensdag 29 september 2022 een Ronde Tafel Gesprek over digitalisering. De bijeenkomst vindt plaats bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort van 16.00 tot 20.00 uur. Een maaltijd en drankje na afloop zijn inbegrepen. Dit Ronde Tafelgesprek is de eerste activiteit van de nieuwe commissie digitalisering, schrijf je nu in en praat mee!

VNconstructeurs ziet dat digitalisering in de bouw de komende jaren een steeds belangrijker onderdeel zal worden van de dagelijkse praktijk.  De digitalisering raakt ook het vak van de constructeur. Dit biedt uitdagingen, maar ook kansen voor onze werkzaamheden

De vereniging wil leden te ondersteunen bij de veranderingen in bedrijfsvoering, ontwerpaanpak, borging van constructieve veiligheid en benodigde competenties die deze digitalisering met zich meebrengt.

Deze eerste bijeenkomst kijkt eerst naar de toekomt en dan naar wat er nu al gebeurt op het gebied van digitalisering. Vervolgens is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp.

De wereld van de Constructeur gaat veranderen!

Digitalisering en Predictive Twins – de toekomst? Mark van de Brink, digital transformation lead van lidbedrijf WSP neemt ons mee in een visie op de doorgaande trend van digitalisering.

Parametrisch ontwerp op de werkvloer. Praktijkvoorbeelden: de kunst van het herkennen

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van ABT, RHDHV en IMd nemen we je mee hoe deze nieuwe mogelijkheden ons helpen in het ontwerpproces en in de interactie met de stakeholders. Het gaat hierbij om het herkennen van de kansen in projecten, toepassen van de juiste tools en een andere kijk op het ontwerpproces. Aan de hand van de drie pijlers: complexiteit, flexibiliteit en schaalbaarheid leggen we je uit hoe je deze kansen kan herkennen en benutten.

Na deze lezingen gaan we aan de slag. Een aantal vragen en stellingen zullen worden toegelicht en vervolgens gaat u hierover met uw tafelgenoten het gesprek aan. Na het diner brengen we alle gesprekken samen in een plenaire discussie

programma

16.00 opening/intro

16.10 toekomst van digitalisering

16.40 digitalisering op de werkvloer

17.30 stellingen en diner

18.45 bespreken stellingen /discussie

20.00 borrel

Heb jij vragen of onderwerpen die de commissie digitalisering zou kunnen oppakken? Of wil je zelf een bijdrage leveren? Ideeën zijn welkom bij secretariaat@vnconstructeurs.nl

Schrijf je in via onderstaand formulier!

agenda

wo 28 september 2022

Ronde Tafelgesprek Digitalisering 28 september

Royal HaskoningDHV, Amersfoort

Van 16:00 tot 20:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 06 oktober 2022

NEN Branchedag Materialen en Bouwproducten

locatie: NEN, Delft

Van 10:00 tot 16:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...