-
Op 14 juni was weer de jaarlijkse Constructeursdag, het kennis- en netwerkevenement voor en door constructeurs.
-
Onderscheidende oplossing van geprint gerecycled kunststof voor nieuw paviljoen IMd
-
Op 30 maart werd de tweede Dag van de Betontechnologie georganiseerd, de duurzame kennisdag voor aannemers, constructeurs en technologen.
-
De digitale reader “Duurzaam construeren met materialen” over de CO2 emissie van de materialen beton, staal en hout, bevat alle informatie en aanbevelingen uit het onderzoek van VNconstructeurs.
-
Begin mei was het langverwachte vervolg op het college Constructief over Duurzaamheid, de 2.0-versie, waarin de nieuwste duurzame ontwikkelingen bij zowel beton- als staalconstructies.
-
De master studievereniging U-BASE was op 9 mei aanwezig bij het college “Constructief over Duurzaamheid 2.0”, welke werd georganiseerd door VN constructeurs.
-
Het interessante college Constructief over Duurzaamheid gemist of alles nog eens even nalezen? Hier treft u alle presenties van het college Constructief over Duurzaamheid 2.0 aan.
-
De commissie Vakmanschap van VNconstructeurs richt zich dit jaar speciaal op duurzaamheid in het constructeursvak. Natuurlijk waren zij aanwezig bij het avondcollege ‘Duurzaam construeren met milieuvriendelijke cementen’ georganiseerd door de Betonvereniging in samenwerking met Cement&BetonCentrum.
-
Vanaf 1 januari 2013 moet conform art. 5.9 van het Bouwbesluit 2012 bij elke omgevingsvergunningsaanvraag voor nieuwbouwwoningen en kantoren (met een bruto vloeroppervlak > 100 m2), een milieuprestatieberekening materialen bijgevoegd worden. Hierbij gaat het om de CO2 uitstoot en de uitputting van grondstoffen van de bouwmaterialen in een gebouw.