Versoepeling coronamaatregelen per 1 juli

Nieuws

| 28-06-2020

door redactie VNconstructeurs

Op 24 juni kondigde het kabinet een verdere versoepeling van de corona-maatregelen aan per 1 juli. Een voorbeeld is het aangepaste advies met betrekking tot het samen reizen. Op dit moment wordt onderzocht welke gevolgen dit heeft voor de regels voor het samen reizen naar het werk, zoals vermeld in het protocol ‘Samen veilig doorwerken’.

Personen vanuit meerdere huishoudens in één auto (en ander privévervoer) kunnen volgens de nieuwe regels vanaf 1 juli samen reizen zonder toepassing van de anderhalvemeterregel, met wel het advies om een mondkapje te dragen. Voor overig vervoer geldt de anderhalvemeterregel nog wel.

Op dit moment wordt onderzocht of volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken het samen reizen naar het werk valt onder privévervoer (dus zonder anderhalvemeterregel, met mondkapje) of overig vervoer (met anderhalvemeterregel).

Vooralsnog is dan ook het advies zoals opgenomen in  het protocol Samen veilig doorwerken leidend, te weten: rijd zoveel mogelijk apart. Samen rijden naar een project of klant mag alleen als er geen andere opties zijn en volg dan de richtlijnen van het protocol. Dus bij meer dan twee personen: houd anderhalve meter afstand aan, ventileer goed, zit telkens op dezelfde plaats en gebruik extra hygiënemaatregelen. De actuele versie van het protocol is steeds te vinden op de website van de Helpdesk Corona Bouw en Techniek.

OVERIG NIEUWS

  • Reset