VNconstructeurs zoekt voorzitter en bestuurslid

Nieuws

| 03-03-2021

door redactie VNconstructeurs

VNconstructeurs is op zoek naar een nieuwe voorzitter(m/v). De huidige voorzitter (Paul Rijpstra) heeft twee termijnen volgemaakt en stelt zich niet herkiesbaar. Er is inmiddels een benoemingscommissie aangesteld. Deze heeft een profiel opgesteld.

In de benoemingscommissie zitten drie bestuursleden; Nils Roovers (tevens de voorzitter van de commissie), Rudi Roijakkers, Paul Korthagen. Daarnaast zitten ook twee leden in de commissie: Vincent van der Wal (BAM), en Leon Mevis (Van de Laar).

Wie zoeken we?
De nieuwe voorzitter van VNconstructeurs is senior genoeg om met gezag over technisch inhoudelijke zaken te kunnen spreken. Hij/zij is zelf actief in het constructieve werkveld of actief geweest, heeft gedegen en relevante werkervaring en wordt door collega’s als een van de gezichten van de branche gezien. De voorzitter kent het klappen van de zweep, is politiek bewust en daarmee in staat de verschillende belangen van alle partijen in de bouw goed tegen elkaar af te wegen, om zo de vereniging optimaal te positioneren. De voorman van constructeurs in Nederland heeft een groot netwerk in de bouwwereld. Hij/zij combineert dit met de vaardigheden om de vereniging, en daarmee de belangen van de leden, extern succesvol te vertegenwoordigen en te presenteren. Tijdsbesteding gemiddeld 4 uur per week. De voorzitter wordt ondersteund door de directeur.

Lees hier het gehele profiel

Benoeming
In het Huishoudelijk Reglement van de vereniging is vastgelegd dat de benoemingscommissie de voordracht voorbereidt. Tot de taken van de commissie behoren het opstellen c.q. actualiseren van het profiel van de voorzitter en het zoeken naar potentiële kandidaten. In de eerste helft van april wordt een kandidaat voorgedragen voor de Algemene Ledenvergadering. De benoeming van de nieuwe voorzitter gebeurt door de Algemene Ledenvergadering, later in het jaar.

Naast een voorzitter zijn we ook op zoek naar een tweede nieuw bestuurslid, bij voorkeur in de rol van penningmeester. De benoemingscommissie zal ook de werving van dit bestuurslid begeleiden.

Interesse om voorzitter of bestuurslid te worden?
Leden die interesse hebben in het voorzitterschap of iemand kennen die mogelijk geschikt is, kunnen zich melden bij de commissie, via een bericht aan secretaris@vnconstructeurs.nl.

AGENDA

do 06 april 2023

Workshop Studio Computational 6 april

locatie: ABT, Delft

Van 16:30 tot 20:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 13 april 2023

Cursus Borgen Constructieve Veiligheid in de Praktijk

3 webinars en 1 live-bijeenkomst centraal in Nederland

Van 09:00 tot 11:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

ma 22 mei 2023

Professionele Tegenspraak 22 mei 2023

BAM, Bunnik

Van 13:00 tot 17:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset