9-11-2022

Bijeenkomst/workshop Duurzaam Ontwerpen van gebouwen: 9 november 2022

Locatie: op locatie bij Royal HaskoningDHV Amersfoort

of online via MS Teams

van 16.00 tot 19.00 / 20.00 uur

Voor leden en niet-leden van VNconstructeurs

Kosten:

Leden VNc: € 100,- ex BTW
Niet-leden VNc: € 135,- excl. BTW

Facultatief: workshop Duurzaam Ontwerpen, inclusief warm buffet

€95,- voor leden en niet-leden

De bijeenkomst levert 1 KE/PE punt voor het Constructeursregister.

VNconstructeurs houdt vanaf dit najaar een webinarserie over Duurzaam Ontwerpen. De webinars vinden plaats op 9 november 2022, 23 november 2022,  18 januari en 15 februari 2023 (onder voorbehoud). De serie past binnen de focus op duurzaamheid in de strategie van VNconstructeurs. De sessie op 9 november 2022 is de eerste uit de serie.  

Sessie 1:  duurzaam ontwerpen voor gebouwen + workshop duurzaam ontwerpen

Een duurzaam ontwerp wordt steeds relevanter voor gebouweigenaren en de overheden komen met strengere regelgeving. Welke ontwerpkeuzes heeft de constructeur en welke belangen moeten afgewogen worden? Hoe reken je op hoofdlijnen aan de embodied carbon in de constructie? Met welke wet- en regelgeving krijgt de constructeur te maken? Vragen die in de eerste bijeenkomst en workshop worden behandeld.

Voorlopig programma:

Tijd Titel Subtitel Spreker
16:00 – 16:10 Opening Nils Roovers

Directeur Duurzame Gebouwen – Royal HaskoningDHV, bestuurslid VNconstructeurs

16:10 – 16:40 The urgency of sustainable design Why do we have to act now? Will Arnold

Head of climate action -The Institution of Structural Engineers UK

16:40 – 17:10 Milieu impact van constructies Wat betekent huidige en toekomstige wet- en regelgeving voor de constructeur? Mantijn van Leeuwen

Algemeen directeur, NIBE

17:10 – 17:40 Ontwerpstrategieën voor een duurzame constructie Hoe maakt de constructeur de juiste afwegingen binnen een integraal ontwerp? Ronald Wenting

Adviseur Constructies & Registerontwerper – ABT

17:40 – 18:30 Facultatief:

Pauze incl. diner

18:30 – 20:00 Fysieke WORKSHOP duurzaam ontwerpen In deze workshop leer je aan de hand van drie voorbeeldcases in staal, beton en hout rekenen aan de CO2 footprint van draagconstructies, hoe je deze impact kan beïnvloeden en welke ontwerpmaatregelen het beste werken.

Facultatief: workshop duurzaam ontwerpen incl. warm buffet

In deze workshop leer je aan de hand van drie voorbeeldcases in staal, beton en hout rekenen aan de CO2 footprint van draagconstructies, hoe je deze impact kan beïnvloeden en welke ontwerpmaatregelen het beste werken.

De kosten voor deze sessie bedragen 135 euro voor niet-leden en 100 euro voor leden. Wil je ook aan de workshop deelnemen? Deze kost €95,- voor leden en niet-leden. Kan je alleen de lezingen volgen en kan je niet op locatie aanwezig zijn: Geen probleem, online volgen kan ook!

Schrijf je hieronder direct in voor de bijeenkomst op 9 november!

Volgende sessies

Klimaatverandering beheerst het nieuws. De energietransitie heeft het kantelpunt bereikt. Nieuwe gebouwen worden energieneutraal en bestaand vastgoed gaat in rap tempo worden aangepast. waardoor de CO2 footprint van een gebouw binnen afzienbare tijd voornamelijk wordt gevormd door de materialen die bij de bouw worden gebruikt.

Grote infrastructurele projecten liggen stil vanwege de stikstofcrisis en vele bestaande bruggen en kunstwerken zijn aan vervanging of versterking toe, terwijl ze intensiever worden gebruikt dan ooit.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het vak van de constructief ontwerper en hoe verandert het vak naar de toekomst? Na deze eerste sessie volgen er nog 3:

Webinar 2:  duurzame ontwikkelingen in materialen

Webinar 3:  circulariteit & bouwlogistiek

Webinar 4:  duurzaam ontwerpen in de infrastructuur

Schrijf in één keer in voor alle  webinars en krijg 100 euro korting. Niet-leden betalen dan 440 euro en leden 300 euro.

agenda

wo 28 september 2022

Ronde Tafelgesprek Digitalisering 28 september

Royal HaskoningDHV, Amersfoort

Van 16:00 tot 20:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 06 oktober 2022

NEN Branchedag Materialen en Bouwproducten

locatie: NEN, Delft

Van 10:00 tot 16:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...