Workshop Professionele Tegenspraak weer in oktober

Nieuws

| 25-08-2021

door redactie VNconstructeurs

Na een eerste succesvolle workshop over professionele tegenspraak, staat deze workshop 20 oktober weer op de planning. De inschrijvingen zijn weer geopend. De workshops worden georganiseerd door VNconstructeurs en COBc. 

Organiseer professionele tegenspraak. Dit is één van de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport ‘Bouwen aan Constructieve Veiligheid’. Maar hoe doe je dat dan, constructief tegenspreken? Hoe zorg je voor een effectieve interactie met de opdrachtgever, architect, aannemer, deelconstructeurs, zodanig dat hun wensen kunnen worden gerealiseerd maar tegelijkertijd de constructieve veiligheid is gewaarborgd? Dat is het thema van de serie intervisie workshops die op initiatief van VNconstructeurs en COBc wordt gegeven op 20 oktober.

Harde en zachte aspecten
In de bouw wordt veel aandacht besteed aan de harde kant aspecten (techniek, planning, uitvoering, budgetten, etc.). Als het erop aan komt hebben zachte kant aspecten (communiceren, discussiëren, samenwerken, houding, gedrag, relativeren etc.) een grote invloed op de resultaten. Hier wordt doorgaans minder aandacht aan besteed. Soms met grote gevolgen. Bekijk onderstaand filmpje maar eens.

do 06 april 2023

Workshop Studio Computational 6 april

locatie: ABT, Delft

Van 16:30 tot 20:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 13 april 2023

Cursus Borgen Constructieve Veiligheid in de Praktijk

3 webinars en 1 live-bijeenkomst centraal in Nederland

Van 09:00 tot 11:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

ma 22 mei 2023

Professionele Tegenspraak 22 mei 2023

BAM, Bunnik

Van 13:00 tot 17:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

http://https://www.youtube.com/watch?v=U-Ul8G5v0ak

Professionele tegenspraak is een zachte kant aspect dat veel positieve invloed kan hebben op de constructieve veiligheid. We willen dit handen en voeten geven en laten leven.

Begin met bewustwording
De intervisie workshop Professionele tegenspraak in het belang van constructieve veiligheid is daarvoor de eerste stap. In één sessie van twee uur behandelen we de kunst van het tegenspreken in de context van constructieve veiligheid. Het filmpje wordt gebruikt als discussieaanjager en om bewustwording te creëren. Deelnemers krijgen de gelegenheid om hun persoonlijke mening en praktijkervaring te delen.  Dit doen we in een interactieve, maar veilige online omgeving. In kleine groepjes van 4 tot maximaal 6 deelnemers.

Workshopbegeleider Menno Pronker faciliteert de dialoog en reikt de deelnemers tips en handvatten aan. Na de workshop zijn de deelnemers bekend met het concept van het constructief tegenspreken en hebben ze handvatten om dit in de praktijk te promoten. Opgedane tips en tools worden als naslagwerk uitgereikt.

Vervolgproces
Effectieve professionele tegenspraak bereiken we niet met één interventie. Er is meer nodig. Daarom ontwikkelen we, met de input uit de intervisie workshops, diverse vervolgactiviteiten om de benodigde competenties verder uit te bouwen. Niet alleen bij en met constructeurs, maar ook met gesprekspartners van andere bouwpartners, ook in projecten.  En denken we na over  de effectieve inbedding in (project-)organisaties.

Schrijf je hier in