Bouwen aan de toekomst VAN NEDERLAND

Op 20 mei werd de 12e Dag van de Bouw georganiseerd waar zo’n 68.000 Nederlanders een goede indruk kregen van de grote diversiteit in de bouw en het innovatieve vermogen van de sector.

Op zo’n 130 bouwplaatsen werden rondleidingen georganiseerd met toelichtingen van de bouwers zelf om vooral ook te laten zien dat we met elkaar bouwen aan de toekomst van Nederland.

De Dag van de Bouw werd in de ochtend slagvaardig geopend bij een groot renovatieproject in de Utrechtse wijk Kanaleneiland door de voorzitters van de organiserende brancheverenigingen; Maxime Verhagen – Bouwend Nederland, Jos Hoonhout – VNconstructeurs, Doekle Terpstra – Uneto-VNI en Henk Klein Poelhuis – AFNL.

Nederland kan niet zonder de bouw en op zo’n 130 verschillende soorten bouwplaatsen, die normaliter niet toegankelijk zijn voor het publiek, werd de diversiteit en het innovatieve vermogen van de sector getoond.
“Zonder bouw, geen bruggen, wegen, gebouwen en huizen. En we willen niet meer terug naar de woningschaarste van de jaren ’50, dus nu aanpakken met langlopende plannen en grootschalig uitbreiden.”, aldus Maxime Verhagen.

En er zijn ook volop baankansen in de bouw, want de bouw- en infrasector kan tienduizenden jongeren de komende jaren werk garanderen. De organiserende brancheverenigingen benadrukten dan ook dat je het in de bouw en infra kunt gaan maken, als je kiest voor deze brede, innovatieve sector die volop in beweging is.

Deel deze pagina

Scroll naar boven