WIE WE ZIJN

Van en voor constructeurs

VNconstructeurs is de branchevereniging van constructeurs in Nederland. We zijn een vereniging van en voor onze leden, op dit moment zo’n honderd grote en kleine ingenieurs- en adviesbureau en constructieafdelingen van bouwbedrijven en toeleveranciers.

De mensen die werken bij onze lidbedrijven zijn het hart van de vereniging. Ze vormen het bestuur en nemen deel aan commissies en werkgroepen. Ze worden ondersteund door het bureau en de directeur van VNconstructeurs.

De permanenten commissies Vakmanschap, Bouwproces, Digitalisering en Duurzaamheid zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de activiteiten, met en voor onze leden, binnen de door het bestuur vastgestelde beleidskaders. De commissies dragen, als adviseur van het bestuur, bij aan de vorming van het beleid.

Soms is er de behoefte om een specifiek onderwerp of werkgebied uit te diepen en nader te onderzoeken. Dan worden er (tijdelijk) werkgroepen opgericht. Zo zijn recent de Werkgroep Constructieve Veiligheid en de Werkgroep Breedplaatvloeren actief geweest.

Bestuur

Het bestuur van VNconstructeurs bepaalt het beleid van de vereniging uit. Dit doen we samen met onze leden. Daarbij luisteren we goed naar signalen uit het netwerk om ons heen. Het bestuur wordt gekozen door en legt verantwoording af aan de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Het bestuur wordt ondersteund door de directeur. Hij is verantwoordelijk is voor de voorbereiding en de uitvoering van het beleid en verantwoording aflegt aan het bestuur. De directeur ondersteunt daarnaast de commissies en werkgroepen, stuurt het bureau aan en is woordvoerder van de vereniging.

Bestuursleden

Nieuws en evenementen over de vereniging

Hij is nu ruim 1,5 jaar voorzitter van VNconstructeurs. Hoe is die eerste periode Jack Smeets, als niet-constructeur, bevallen? En welke belangrijke uitdagingen ziet hij voor de beroepsgroep de komende tijd?

Op 21 maart was digitale ALV van VNconstructeurs. Op de agenda stonden het financieel jaarverslag, de begroting, nieuws over bestuursleden, maar ook de zichtbaarheid en bekendheid onder constructeurs, kernactiviteiten van de vereniging, en het hoofdthema…

Struct4U nieuwe sponsor van VNconstructeurs

Verslag Algemene Ledenvergadering 2023

ALV en werkbezoek aan Nelson Mandelabrug op 23 maart

Meer nieuws

Niets gevonden

Meer evenementen

Scroll naar boven