Constructielessen HAVO 5

Op 7 september hebben Willem Dantuma en Rutger Koers voor HAVO-5-leerlingen van CSG Dingstede te Meppel, met natuurkunde in het pakket, het lesprogramma ‘Constructeur voor de Klas’ gegeven.

De leerlingen hebben informatie gekregen over de beroepswereld van de constructeur en zijn zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen van een uitkragende constructie. Vervolgens werden de constructies gebouwd met latjes, boutjes en touwtjes en werden ze getest met een belasting van 5N. Tot slot berekenden de leerlingen de oplegreacties en de stijfheid EI van de constructie.
De leerlingen zijn de hele dag enthousiast bezig geweest met de opdrachten en er zijn fraaie constructies gerealiseerd!

Het lespakket Constructeur voor de klas is door VNconstructeurs in samenwerking met ir Jelle Pama, hogeschooldocent aan de Hanzehogeschool Groningen en ing. Andries Kuipers, docent techniek aan de middelbare school De Heemgaard, ontwikkeld om leerlingen van HAVO en VWO kennis te laten maken en ook te interesseren voor ons geweldige vak.

Ervaren constructeurs werkzaam de praktijk, zoals Willem Dantuma en Rutger Koers van Dantuma Wegkamp, kunnen met dit speciaal samengestelde lespakket proeflessen/gastcolleges geven op middelbare scholen waarmee leerlingen kennis kunnen maken met ons vak en naast een stuk theorie en rekenwerk ook daadwerkelijk constructies kunnen bouwen.

Bekijk hier de foto’s van Dantuma Wegkamp.

Deel deze pagina

Scroll naar boven