Eerste Dag van de Constructeur krijgt gestalte

De eerste Dag van de Constructeur op woensdag 22 mei 2019 is de opvolger van de Constructeursdag en daarmee hét kennis- en netwerkevenement voor constructeurs. Dit jaar met een thematische insteek waarbij de meest actuele en belangrijke thema’s in de constructeurswereld aan bod komen. Met voor ieder wat wils: van startend constructeur tot directeur-eigenaar.

Het is anno 2019 een bijzondere tijd voor constructeurs. Zeer uiteenlopende thema’s maken het vak veelzijdiger dan ooit. Dat blijkt ook wel uit de eerste opzet van het programma van de Dag van de Constructeur. Deze dag vindt plaats op 22 mei in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het is de opvolger van de Constructeursdag en daarmee hét kennis- en netwerkevenement voor constructeurs. Het evenement krijgt een nieuwe, uitstraling. Zo is er meer ruimte voor discussie en naast beginnend constructeurs zal er ook meer interessants te halen zijn voor registerontwerpers en ondernemers.

Thema’s
In het programma zijn het niet zozeer projecten die de hoofdmoot vormen. In plaats daarvan zijn de programmaonderdelen meer thematisch van opzet. Uiteraard ook met ruime aandacht voor de praktijk. In diverse discussies kunnen deelnemers bovendien mede richting geven aan de ontwikkeling van het vak.

Een deskundige en ervaren programmacommissie heeft zich gebogen over de inhoudelijke invulling van de dag. Onderwerpen die tijdens verschillende parallelsessies aan bod komen zijn onder andere: Het bureau van de toekomst, Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, Parametrisch ontwerpen, Nieuwe materialen (o.a. 3D-printen), Bestaande bouw, Hoogbouw, Duurzaamheid en Maakbaarheid. Ook is er aandacht voor fouten die in de praktijk vaak worden gemaakt.

Programma
De dag begint met een plenaire keynote sessie. Wie deze keynote spreker is, wordt later bekendgemaakt. Het belooft wel een echte publiekstrekker te worden! Na de parallelsessies is er het Constructeursdebat, waarin opinieleiders uit de gehele keten in gesprek gaan met de aanwezige constructeurs. Ook worden de nieuwe Constructeur en Talent van het jaar bekendgemaakt. Informatie over de nieuwste technieken, diensten en producten wordt gebracht door diverse exposanten. Aan het eind van de middag is er ruimte voor netwerken tijdens borrel en diner, en worden de nieuwe registerconstructeurs en -toetsers beëdigd.

Constructeur van het jaar
De voorbereidingen voor de Constructeur van het jaar 2019 zijn gestart. De bekendmaking is op 22 mei, tijdens de Dag van de Constructeur. De winnaar zal dit jaar nadrukkelijker dan voorheen een jaar lang een podium krijgen om zijn of haar visie op het vak te delen met vakgenoten en collega’s uit de rest van de keten. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met het platform Cement.

Kandidaten voor de Constructeur van het jaar kunnen worden aangemeld. Er zijn vier criteria uitgewerkt, waaraan kandidaten moeten voldoen: vernieuwende en aansprekende constructies, maatschappelijke relevantie, bijdrage aan ontwikkeling en zichtbaarheid van het vak, bijdrage aan samenwerking binnen projectteams

Masterclass en avondbijeenkomst Constructieve veiligheid
Voorafgaand aan de Dag van de Constructeur is er net als andere jaren een Masterclass voor jonge constructeurs. Deze wordt ingevuld door Hubert Kuijpers, Constructeur van het jaar 2018. Na het diner is er een avondbijeenkomst Constructieve veiligheid. 

Organisatie
De organisatie van de Dag van de Constructeur is in handen van VNconstructeurs. Daarbij wordt samengewerkt met YouCon, de vereniging voor jonge constructeurs en Cement, kennisplatform over betonconstructies.

Meer informatie en inschrijven
Deelname aan de Dag van de Constructeur kost €195,- ex BTW voor leden van VNconstructeurs, Cement en YouCon.
Inschrijven kan hier. Daar staat ook meer informatie over het programma en de aanvullende inschrijfopties voor diner en avondbijeenkomst Constructieve Veiligheid.

Deel deze pagina

Scroll naar boven