Construeer je eigen toekomst!

Masterclass Diana Remmers
Zes deelnemers deden op 6 juni mee aan de Masterclass “construeer je eigen toekomst”. Op de inspirerende locatie van Route5 in Breda, gevestigd in het oude hoofdkantoor van de Oranjeboom brouwerij, gingen zij aan de slag met het thema “veranderen”.

Dat veranderen ongemakkelijk voelt, ondervonden de deelnemers direct bij binnenkomst van de trainingszaal waarbij hen werd gevraagd de schoenen uit te doen. Aan de hand van een aantal praktische oefeningen lichtte Diana Remmers een aantal zaken toe. Zo werd bijvoorbeeld duidelijk dat veranderen soms voelt als verlies en dat er altijd een limiet zit aan het aantal veranderingen dat iemand (of een organisatie aankan). Toch is veranderen onontkoombaar. De werkomgeving en het werk van de constructeur verandert. Om te overleven, moet je je aanpassen. De deelnemers werd gevraagd om aan de hand van een ansichtkaart met een zelf gekozen beeld met elkaar in gesprek te gaan over welke veranderingen zij zien, en wat die betekenen voor hun organisatie, maar vooral voor henzelf: als constructeur, projectleider of directeur.

In het middaggedeelte van de Masterclass werd er uitgebreid geoefend en geëxperimenteerd met  die persoonlijke uitdagingen, zoals:

  •   Hoe kan ik beter delegeren?
  •   Hoe cultiveer ik een enthousiast idee?
  •   Hoe doorbreek ik het denken in problemen?

Met haar positieve feedback en praktische tips gaf Diana Remmers de deelnemers waardevolle inzichten mee. Een klein uitstapje naar de psychologie nam de cursisten mee in de wetten van beïnvloeding:

  •   Details maken het verschil!
  •   Je kunt niet “niet beïnvloeden”
  •   Probeer bewust het onderbewuste te beïnvloeden.

Michiel Visscher, registerconstructeur bij RHDHV, verwoordde het als volgt: “Ja tegen het doel, is ja tegen de weg..!
Dat is de boodschap die bij mij is blijven hangen na de masterclass MBA in 1 dag voor constructeurs. Na eerst met elkaar te brainstormen over welke uitdagingen we zien voor ons beroep wat dit voor ons zelf betekent, zijn we via een beetje theorie aan de slag gegaan met oefenen in zelf ingebrachte praktijksituaties.
Diana Remmers brengt met haar achtergrond in de topsport uitdagingen in ons vak terug tot de menselijke maat: hoe kun je een beetje aan jezelf slijpen om in de teams om je heen meer effect te hebben? Wat wil je bereiken? Is wat je doet effectief om dat te bereiken? Wat verander je, en hoe zorg je dat dit beklijft?

Deze training is waardevol voor ieder van ons die leiding geeft aan teams (of een bureau) maar ook voor constructeurs die het vak en zichzelf zichtbaarder willen maken in projectteams en zich meer als adviseur willen profileren.”

Deel deze pagina

Scroll naar boven