NPR 9998 voor aardbevingsbestendig bouwen herzien

De Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998 voor aardbevingsbestendig bouwen, in het als gevolg van gaswinningen aardbevingsgevoelige gebied in Groningen, is gepubliceerd. Met deze NPR kunnen partijen bestaande en nieuwe gebouwen robuuster maken tegen aardbevingen.

De richtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen, NPR 9998:2018, is gepubliceerd  voor het beoordelen van de constructieve veiligheid van een gebouw bij geïnduceerde aardbevingsbelastingen. Constructeurs kunnen deze richtlijn gebruiken om te berekenen hoe sterk een gebouw moet zijn om te voldoen aan de in Nederland gehanteerde veiligheidsnorm voor gebouwen. Het commentaar op de versie uit 2017 is verwerkt in de 2018 versie van de NPR en deze is daarbij ook aangepast aan de laatste stand der techniek. De uitgangspunten ten aanzien van veiligheid zijn niet veranderd.

Namens VNconstructeurs nemen Maurice Hermens (RHDHV) en Rudi Roijakkers (ABT) deel aan de werkgroep WG NPR 9998 Aardbevingen.

Ook invloed uitoefenen op normen voor constructeurs? Neem deel aan onze klankbordgroep. Meld je aan via ln.sruetcurtsnocnvobfsctd@pahcsnamkav

Deel deze pagina

Scroll naar boven