Onderzoeksraad, Hoogbouw tot 200 meter, Indieningsvereisten in programma COBc-dag

“Je bent de éérste die het vraagt…”. Dat is de prikkelende titel van de bijdrage van VNconstructeurs bestuurslid Maurice Hermens en COBc-bestuurslid Dimphy Reynhout aan het COBc-congres “de toekomst van de constructeur” op 1 november in Rotterdam. Het congres biedt een interessant en divers programma, juist ook voor constructeurs werkzaam bij ingenieursbureaus. Dat past in de wens van beide  verenigingen om structureel met elkaar in gesprek te zijn.

Rondom de indieningsvereisten bij bouwaanvragen zijn veel vragen. Welke constructieve gegevens zijn er nu echt nodig om een vergunning te kunnen verlenen? Waarom zijn die stukken nodig? Wat zegt de wet? Wat staat er in het contract van de constructeur?

In de paralelsessie willen een interactieve discussie aangaan hierover. Is dat anders voor een dakkapel dan een torenflat? Wat verstaan we onder een hoofdopzet? Een hele gewicht- en stabiliteitsberekening of een A4-tje met een beschrijving? Deze discussie moet leiden tot beter onderling begrip en een bijbehorende soepelere samenwerking tussen de vergunningverlener en de constructeur.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere 3D-printen van beton, en hoogbouw tot 200 meter en zal Wico Ankersmit, directeur Vereniging BWT-Nederland het laatste nieuws over de Wet Kwaliteitsborging bij het Bouwen geven. Als klap op de vuurpijl zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid een toelichting geven op het langverwachte rapport over de parkeergarage in Eindhoven.

Het belooft al met al een interessante en relevante dag te worden. Leden van VNconstructeurs profiteren van een aantrekkelijke korting op de deelnameprijs! Voor het volledige programma en inschrijven, zie https://www.vereniging-bwt.nl/centraal-overleg-bouwconstructies/agenda/2018/11/cobc-congres-de-constructeur-van-de-toekomst

Deel deze pagina

Scroll naar boven