We laten zien op Dag van de Bouw!

Leden van VNconstructeurs laten het publiek nu eens letterlijk zien wat de rol van een constructeur is bij een bouwproject tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni.

Ruim 100 projecten zijn reeds aangemeld. Net als afgelopen jaar verwachten we dat ruim 90.000 bezoekers op die dag echt kunnen ervaren tot welke hoogstandjes we samen met onze bouwpartners in staat zijn. Een grote verscheidenheid van nu al meer dan 100 bouw- en infraprojecten openen hun deuren voor het publiek. Op een groot aantal van deze projecten laten leden van VNconstructeurs expliciet zien welke bijdrage de constructeur levert aan de realisatie van het project.

Zo hebben Royal HaskoningDHV, IMd, Bartels, Pieters Bouwtechniek en Goudstikker de Vries al interessante projecten aangemeld waar de expertises van de constructeur goed zichtbaar zijn. Voor een overzicht van alle deelnemende projecten van leden van VNconstructeurs zie hieronder.

En zet zaterdag 2 juni in je agenda! Echt een uitgelezen kans om ook met eigen familie, vrienden en bekenden een bouwplaats te bezoeken en te laten zien wat de toegevoegde waarde van de constructeur is bij diverse bouwprojecten.

Voor een alle inns en outs over de Dag van de Bouw, de opengestelde projecten, tijden en locaties, ga naar de website van de Dag van de Bouw.

Project Testschool de Roemte te Loppersum

Zo liet Royal HaskoningDHV, samen met Visser en Smit Bouw verenigd in VIIA met het project Testschool Roemte zien, welke oplossingen er zijn voor het versterken en aardbevingsbestendig maken van scholen en andere bouwwerken in het Groningse aardbevingsgebied. Een voormalige basisschool in Loppersum werd daarbij gebruikt om verschillende versterkingsmaatregelen voor bestaande bouw in de praktijk te testen.
(foto’s: RoyalHaskoningDHV)
Zie hier een filmpje over de testschool.

De Meelfabriek te Leiden

Pieters Bouwtechniek had een transformatieproject van een Rijksmonument aangemeld; de herontwikkeling van de Meelfabriek in Leiden waarbij een voormalig fabriekscomplex omgebouwd wordt tot een woon-, werk- en recreëergebied.
(foto’s: Anette Fauchey, Corne Houwaard, Renzo Candido, Pieter Helms)

Matrix Innovation Center Amsterdam

IMd opende samen met haar bouwpartners de deuren naar de bouwplaats van het Matrix VII Innovation Center, een nieuwe kantoor- en laboratoriumfaciliteit op het Science Park te Amsterdam. Het wordt een uniek, duurzaam gebouw met zeer lage CO2 uitstoot.
(foto’s: IMd Raadgevende Ingenieurs)

Mini-bouwplaats Veenendaal

Van Roekel en Van Roekel organiseerde samen met afdelingen van Bouwend Nederland een mini-bouwplaats op parkeerterrein Coornhertpad in Veenendaal. Daar konden bezoekers kennis maken met het vak en het vakmanschap ontdekken van architect tot constructeur en van bouwvakker tot kraanmachinist. Er waren boeiende demonstraties, je kon er zelf aan de slag, er waren wedstrijden en je kon de wereld ervaren door een VR-bril. Er reed ook de gehele dag een treintje van de Van Kreelpoort naar het Coornhertpad en weer terug.

Deel deze pagina

Scroll naar boven