Webinar Duurzaam Ontwerpen

Voor leden en niet-leden van VNconstructeurs

VNconstructeurs houdt vanaf dit najaar een webinarserie over Duurzaam Ontwerpen. De webinars vinden plaats op 9 november 2022, 23 november 2022,  18 januari en 15 februari 2023. De serie past binnen de focus op duurzaamheid in de strategie van VNconstructeurs. De sessie op 9 november 2022 is de eerste uit de serie.  

Sessie 1:  duurzaam ontwerpen voor gebouwen

Een duurzaam ontwerp wordt steeds relevanter voor gebouweigenaren en de overheden komen met strengere regelgeving. Welke ontwerpkeuzes heeft de constructeur en welke belangen moeten afgewogen worden? Hoe reken je op hoofdlijnen aan de embodied carbon in de constructie? Met welke wet- en regelgeving krijgt de constructeur te maken? Vragen die in de eerste bijeenkomst en workshop worden behandeld.

Voorlopig programma:

Tijd Titel Subtitel Spreker
16:00  Opening   Nils Roovers

Directeur Duurzame Gebouwen – Royal HaskoningDHV, bestuurslid VNconstructeurs

  The urgency of sustainable design Why do we have to act now? Will Arnold

Head of climate action -The Institution of Structural Engineers UK

  Milieu impact van constructies Wat betekent huidige en toekomstige wet- en regelgeving voor de constructeur? Mantijn van Leeuwen

Algemeen directeur, NIBE

  Ontwerpstrategieën voor een duurzame constructie Hoe maakt de constructeur de juiste afwegingen binnen een integraal ontwerp? Ronald Wenting

Adviseur Constructies & Registerontwerper – ABT

18:00 Afsluiting    
       

Schrijf je hieronder direct in voor de bijeenkomst op 9 november!

Volgende sessies

Klimaatverandering beheerst het nieuws. De energietransitie heeft het kantelpunt bereikt. Nieuwe gebouwen worden energieneutraal en bestaand vastgoed gaat in rap tempo worden aangepast. waardoor de CO2 footprint van een gebouw binnen afzienbare tijd voornamelijk wordt gevormd door de materialen die bij de bouw worden gebruikt.

Grote infrastructurele projecten liggen stil vanwege de stikstofcrisis en vele bestaande bruggen en kunstwerken zijn aan vervanging of versterking toe, terwijl ze intensiever worden gebruikt dan ooit.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het vak van de constructief ontwerper en hoe verandert het vak naar de toekomst? Na deze eerste sessie volgen er nog 3:

Webinar 2:  duurzame ontwikkelingen in materialen

Webinar 3:  circulariteit & bouwlogistiek

Webinar 4:  duurzaam ontwerpen in de infrastructuur

Schrijf in één keer in voor alle  webinars en krijg 100 euro korting. Niet-leden betalen dan 440 euro en leden 300 euro.

Kosten:

Leden VNc: € 100,- ex BTW
Niet-leden VNc: € 135,- excl. BTW

Deelname levert 1 KE/PE punten voor het Constructeursregister.

Deel deze pagina

Scroll naar boven