NIEUWS

Construeren is een prachtig vak dat constant in beweging is. In de snel veranderende bouwwereld helpt VNconstructeurs alle leden op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen in het vak. Bijvoorbeeld van constructieve veiligheid, duurzaamheid, digitalisering en de arbeidsmarkt. Ook berichten we over nieuws en activiteiten van de vereniging zelf.

Hieronder zijn alle berichten in ons nieuwsarchief terug te vinden. Op zoek naar een specifiek bericht of nieuws over een specifiek thema?  Geef een zoekterm, een datumbereik of een filter in. Je kunt ook de sortering en het aantal resultaten per pagina instellen.

 

Zoeken
Datum van/tot
Filter hoodfdhema
Filter thema
Sorteren
1 – 24 van 340

De Dag van de Constructeur vindt op 6 juni plaats met hetzelfde thema als vorig jaar: samenwerken aan veilige én duurzame constructies. “Bij succes geprolongeerd”, zegt Frank Kaalberg, voorzitter van de programmacommissie en bestuurslid van…

In de serie columns in Cement trapt Constructeur van het Jaar Hans de Wit 2024 af met zijn visie op een belangrijke ontwikkeling in het constructeursvak: duurzaamheid.

Volgens Niki Loonen, uitgeroepen tot Koploper Duurzaamheid, is er één topprioriteit: het toepassen van beton met minder CO₂-impact. Lees de column die hij schreef voor Cement.

Met VNconstructeurs en NLingenieurs voorop werken diverse partijen samen aan de implementatie van de actielijnen uit het Programma Veiligheid in de Bouw. Dit artikel geeft een update rondom het thema constructieve veiligheid.

Op 21 maart organiseert VNconstructeurs een webinar over de apk voor publieke gebouwen met spreker Rudi Roijakkers, een van de auteurs van NTA 8790. Schrijf je in voor het event.

Start commentaarronde wijzigingsvoorstel van het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Reageer tot en met 23 februari.

Maak tegenspraak onderdeel van de besluitvorming: voorkom tunnelvisie en bevorder objectiviteit. In januari gaf Menno Pronker de workshop Professionele tegenspraak.

In maart organiseert VNconstructeurs in samenwerking met de Betonvereniging, Bouwen met Staal en KPCV een cursus over het borgen van constructieve veiligheid in de praktijk.

De eerste keynote spreker op de DvdC is bekend! Niemand minder dan Constructeur van het jaar Hans de Wit gaat zijn kennis over tunnels delen. De DvdC vindt plaats op 6 juni 2024.

Blog Jack Smeets: veiligere constructies, dat willen we allemaal. Maar wie is probleemeigenaar van constructieve veiligheid?

Koploper Duurzaamheid Niki Loonen in de ABN AMRO Duurzame top 50

De juiste vragen volgens de Constructeur van het Jaar

Constructieve veiligheid in de bouw nu breed in de sector verankeren

Programma bekend van derde sessie Studio Computational

Succesvolle incompany training over professionele tegenspraak

Bijeenkomst over digitalisering op 29 nov

NTA 8790 publieke gebouwen gepubliceerd

Start commentaarronde op 10 delen van nieuwe generatie Eurocodes

Gratis Webinar Veiligheid in Aanbesteding (ViA)

Cellenbeton in Nederland: geen reden tot zorg, wel alert zijn!

Staalbouwdag grootste staalbouwevent van de benelux

NTA over hergebruik van constructiestaal vrij beschikbaar gesteld

Aanvullende regels voor toepassing van vooraf vervaardigde betonproducten in constructies nen

Hans de wit op de bres voor de zinktunnel

Scroll naar boven