THEMA: ARBEIDSMARKT & OPLEIDING

De beschikbaarheid van voldoende, gekwalificeerde constructeurs is essentieel voor de leden van VNconstructeurs. De arbeidsmarkt is al jaren krap, de bouwopgave onverminderd groot en de instroom bij de opleidingen loopt terug. En nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en digitalisering maken dat het vak verandert.

VNconstructeurs zet zich, samen met andere partijen als universiteiten en hogescholen, Betonvereniging, Bouwen met Staal en het Constructeursregister actief in om de instroom van jonge constructeurs te vergroten, en de aansluiting van onderwijs en opleidingen bij de behoeften van de leden te verbeteren.

Voor de constructeur die al in het vak zit, bieden we een gevarieerd en actueel palet aan cursussen, workshops en andere kennisactiviteiten. Zo spelen we in op actuele thema’s die de constructeur tegenkomt in zijn werk.

Meer weten over dit onderwerp?

Subthema’s

Constructeursregister RC/RO/RT: Het valideren en borgen van de vakbekwaamheid van constructeurs.

Nieuws en evenementen over arbeidsmarkt & opleiding

Uitgebreid verslag van het webinar Apk voor publieke gebouwen (21 maart) met Rudi Roijakkers, een van de rapporteurs van de NTA en bestuurslid van VNconstructeurs. Dit moet je weten over de NTA 8790.

Meer nieuws

Niets gevonden

Meer evenementen

Scroll naar boven