Dag van de Constructeur

De Dag van de Constructeur is hét kennis- en netwerkevenement voor alle constructeurs: van starter tot Registerontwerper, van ontwerper of toetser tot projectleider en directeur, uit bedrijfsleven en overheid.

Inhoudelijk sterk programma met keynotes en break-outsessies

De keynotes van gerenommeerde sprekers uit de bouwsector, maar ook de verdieping in de kleinschalige sessies waar spraakmakende projecten of specifieke thema’s worden besproken, maken het een interessant event voor alle (aankomend) professionals werkzaam in de bouw. Deze dag is de kans om belangrijke thema’s zoals duurzaamheid, constructieve veiligheid en digitalisering breed met elkaar en in de sector te bespreken, want een ding is duidelijk: we moeten het met z’n allen doen.

De Dag van de Constructeur is een initiatief van VNconstructeurs en vindt elk jaar op de eerste woensdag in juni plaats. De Dag van de Constructeur 2024 is op 6 juni. Het evenement wordt samen met onze partners HTI, KPE Groep en Youcon georganiseerd. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.dagvandeconstructeur.nl. Bekijk ook de promovideo’s van de sprekers en de dagvoorzitter.

Bekijk hier een korte video voor een impressie van de dag boordevol presentaties van toonaangevende sprekers.
Bekijk hier de korte videoboodschap van dagvoorzitter Rogier Elshout.

Nieuws en evenementen over de dag van de constructeur

Diederik Veenendaal (Summum Engineering) is verkozen tot Constructeur van het Jaar 2024. Jaco Reusink (Ingenieursbureau gemeente Rotterdam) mocht de oeuvreprijs in ontvangst nemen. Lonneke van Haalen (ABT) werd bekroond als Constructief Talent van het Jaar.

Het domein constructieve veiligheid verdient blijvende aandacht, vindt Paul Carstens, voorzitter van het Constructeursregister. Op de DvdC maakt hij de geaccrediteerde register-deelnemers bekend.

Hij is nu ruim 1,5 jaar voorzitter van VNconstructeurs. Hoe is die eerste periode Jack Smeets, als niet-constructeur, bevallen? En welke belangrijke uitdagingen ziet hij voor de beroepsgroep de komende tijd?

Voor jonge constructeurs (tot 35 jaar) organiseren VNconstructeurs en YouCon tijdens DvdC een masterclass in de ochtend. Hans de Wit en Niki Loonen delen hun kennis over duurzaam construeren en ontwerpen.

We stellen de sponsoren van DvdC 2024 graag aan je voor, want zonder hen hadden we zo’n inspirerend en informatief sprekersprogramma op de prachtige locatie in Kameryck nooit voor elkaar gekregen. 

Op de DvdC verzorgen Bekaert en VNconstructeurs een side event over funderen met staalvezelbeton. Steven Pouillon, Area Sales Manager Benelux & N-Africa bij Bekaert, vertelt over de Dramix®5D ontwerpgids.

Bram Mommers neemt je in zijn keynote tijdens de Dag van de Constructeur mee naar de wereld van de generatieve Artificial Intelligence (AI). Wat betekent generatieve AI voor het vak van constructeur?

De nieuwe juryvoorzitter Constructeur van het Jaar Nico Rabbers geniet van efficiency, innovatie of een bepaald ritme in het constructieve model, maar hecht ook waarde aan de rol in het proces van de bouwopgave. 

Het is onze verantwoordelijkheid dat we de constructies van onze gebouwen en kunstwerken binnen de kaders van het klimaatakkoord krijgen; ofwel om ze Paris Proof te krijgen. Lees de blog van Rudi Roijakkers.

VNconstructeurs maakt zich al jaren hard voor veilige en duurzame bouwconstructies. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de DvdC op 6 juni zo essentieel.

De Dag van de Constructeur vindt op 6 juni plaats met hetzelfde thema als vorig jaar: samenwerken aan veilige én duurzame constructies. “Bij succes geprolongeerd”, zegt Frank Kaalberg, voorzitter van de programmacommissie en bestuurslid van…

De eerste keynote spreker op de DvdC is bekend! Niemand minder dan Constructeur van het jaar Hans de Wit gaat zijn kennis over tunnels delen. De DvdC vindt plaats op 6 juni 2024.

Dag van de Constructeur op 6 juni 2024. SAVE THE DATE.

Op reis met Dirk Rinze Visser. Keynote Dag van de Constructeur 2023

Sfeerverslag Dag van de Constructeur 2023

Terugblik Masterclass Walter Spangenberg

Een blik in de toekomst met Rijksbouwmeester Francesco Veenstra. Keynote Dag van de Constructeur 2023

Struct4U nieuwe sponsor van VNconstructeurs

Uitreiking eerste Kiwa-certificaten Coördinerend constructeur ‘nieuwe stijl’

Seminar Ontwerpdetails voor remontabel bouwen. Voorafgaand aan de Dag van de Constructeur op 1 juni

Studenten met korting naar de Dag van de Constructeur. Samenwerken aan veilige én duurzame constructies

Keynote Dag van de Constructeur: Francesco Veenstra. Rijksbouwmeester Francesco Veenstra in dialoog met de zaal op de Dag van de Constructeur

Interview Dorien Staal, keynote spreker op de Dag van de Constructeur 2023

Masterclass Walter Spangenberg tijdens de Dag van de Constructeur 2023

Interview met Dirk Rinze Visser
Keynote-spreker Dag van de Constructeur

Interview met Frank Kaalberg, Voorzitter van de programmacommissie Dag van de Constructeur

Programma Dag van de Constructeur bekend

Meer nieuws

Niets gevonden

Meer evenementen

Scroll naar boven