WAAR WE VOOR STAAN

Samen werken aan maatschappelijk verantwoorde constructies

In Nederland ontwerpen ruim 5000 mensen dagelijks constructies in de bouw en infrastructuur: van een klein liggertje tot spectaculaire grote draagconstructies. Daarmee zijn constructeurs een onmisbare schakel in het bouwproces. Wij realiseren veilige, duurzame, economisch verantwoorde bouw- en infrawerken.

VNconstructeurs bundelt de krachten van constructeurs. Samen werken we aan maatschappelijk verantwoorde constructies en zijn we voorbereid op de toekomst. Want construeren is een prachtig vak dat constant in beweging is.

Maatschappelijke en ruimtelijke opgaven

De energieopgave. De woningbouwopgave. De stijgende zeespiegel. CO2-emissie en de impact van onvoorziene omstandigheden zoals oorlogen. Deze maatschappelijke en ruimtelijke thema’s hebben grote invloed op gebouwde omgeving. Daarmee transformeert ook het werk van de constructeur. VNconstructeurs maakt zich hard voor de rol en waarde van constructeurs in deze uitdagingen op het gebied van constructieve veiligheid en duurzaamheid.

Onze activiteiten bestaan uit belangenbehartiging, kennisontwikkeling en -overdrachten het organiseren van netwerk en ontmoeting. Onze strategische thema’s voor de komende jaren zijn constructieve veiligheid, duurzaamheid, digitalisering, arbeidsmarkt en opleiding.

We vertellen graag wie we zijn, wie onze leden zijn en over onze organisatie: het bestuur, en de commissies en werkgroepen.

Stories

Constructeur door de ogen van een… bouwmanager

Constructeur door de ogen van een… aannemer – ontwikkelaar

Constructeur door de ogen van een… Projectontwikkelaar

Constructeur door de ogen van een… Architect

Nieuws en evenementen over de vereniging

Hij is nu ruim 1,5 jaar voorzitter van VNconstructeurs. Hoe is die eerste periode Jack Smeets, als niet-constructeur, bevallen? En welke belangrijke uitdagingen ziet hij voor de beroepsgroep de komende tijd?

Op 21 maart was digitale ALV van VNconstructeurs. Op de agenda stonden het financieel jaarverslag, de begroting, nieuws over bestuursleden, maar ook de zichtbaarheid en bekendheid onder constructeurs, kernactiviteiten van de vereniging, en het hoofdthema…

Struct4U nieuwe sponsor van VNconstructeurs

Verslag Algemene Ledenvergadering 2023

ALV en werkbezoek aan Nelson Mandelabrug op 23 maart

Meer nieuws

Niets gevonden

Meer evenementen

Scroll naar boven