Hakron

Voltweg 10
8071 CZ Nunspeet
T: +31 (0) 341 – 27 88 10
T: +31 (0) 341 – 27 88 40

E: engineering@hakron.nl
I: www.hakron.eu

Specialist Trillingsisolatie Hakron: ing. Alexander Zalm

HAKRON

Uw kennispartner

U wilt als constructeur gedegen en betrouwbare kennispartners die weten wat er in de branche speelt. Die constructief meedenken over productoplossingen en dit kunnen onderbouwen met praktijkkennis en deelberekeningen.

De afdeling Engineering van Hakron voorziet in de voorschrijvende markt van adviezen op maat. Daarnaast bieden wij voor een aantal projectmatige producten, zoals natuursteenankers, gevelplaatankers, sandwichplaatankers, ponswapening, de TSS trap/bordes-verbindingen, de Staifix-deuvels en extern aan te brengen koolstoflijmwapening, de vaak noodzakelijke speciale begeleiding en advisering aan.

Ook is Hakron vertegenwoordiger van het pakket trillingstechniek van G+H Akoestiek voor Nederland en België in de bouw. Met deze range G+H-producten worden contactgeluiden uit de constructie gehaald, door isolatie en dempen van de trillingen. De samenwerking omhelst naast de levering van de producten ook deskundige projectondersteuning van de engineering.

Zowel in de natte bouw als de prefab bouw zijn deze producten toepasbaar. Trillingsisolatie wordt onder meer toegepast bij bioscopen, gymzalen, theaters, fitnesscentra, machinefundaties, laboratoria, isoleercellen, operatiekamers, installaties op daken van gebouwen en in de fundatie van woningbouw langs het spoor.

Het pakket Trillingsisolatie omvat drie hoofdgroepen:

  • Rubber oplegmaterialen zoals Mafund platen voor betonfundaties of Vibradin/ Vibrafoam voor kanaalplaatoplegging.
  • Vibrex lengte-dempbeugels voor zwevende dekvloeren en wanden.
  • Trillingdempers, bijvoorbeeld stalen schroefveren voor het afveren van fundaties en constructiedelen zoals stalen liggers of het dempen van een warmtepomp op het dak.

Werkvoorbereiding/ voorschrijvende markt
Projectondersteuning, ook in het voortraject, wordt door de engineers van G+H Akoestiek en Hakron samen gegeven, waarbij u altijd één aanspreekpunt heeft: Hakron. Denk aan deelberekeningen, productadvisering en BIM-objecten. De BIM-objecten van standaardproducten zijn te downloaden op www.hakron.nl / www.hakron.be en op www.bimobject.com. In overleg met Hakron behoren aanvullende BIM-objecten of maatwerkoplossingen voor een project tot de mogelijkheden.

Ruime praktijkervaring
De Duitse fabrikant G+H Akoestiek bestaat inmiddels meer dan 130 jaar en heeft ruime ervaring op het gebied van trillingsisolatie. Hakron is al meer dan 50 jaar een toonaangevende speler voor de beton- en woningbouw. Al vele jaren wordt Trillingisolatie van G+H ook in Nederland en België toegepast. Enkele voorbeelden zijn: het Nieuwe Luxor in Rotterdam; G+H Mafund, ROC Amsterdam; G+H Vibrex-lengtedempbeugels en Pathé bioscoop Arnhem; verende plafondhangers type D).

Uit voorraad en projectmatig maatwerk
Naast uit voorraad leverbare standaardproducten is ook heel veel projectmatig maatwerk mogelijk. Rubbermaterialen kunnen exact op maat worden aangeleverd zodat het aanbrengen eenvoudig is. Stalen trillingdempers kunnen worden voorzien aanvullende accessoires naar gelang de eis of wens vanuit het project.

Wanneer u een oplossing voor een constructieve verbinding zoekt, denkt Hakron graag met u mee! Wij kunnen voor u dan een speciaal product ontwikkelen of alternatieven aanbieden. Samenwerking en innovatie staan bij Hakron hoog in het vaandel.

Samengevat biedt Hakron Engineering u onder meer:

  • deelberekeningen en maatoplossingen;\
  • 2D- en/of 3D-CAD-tekeningen uit eigen CAD-bibliotheek;
  • 3D-BIM-objecten van diverse producten;
  • rekensoftware voor o.a. COMAX-stekkenbakken (dwarskrachten volgens Eurocode 2), bout- en golfankers voor bevestigingen (volgens CUR 25 of Eurocode) en hijsankers in beton (volgens Haeussler-formules);
  • begeleiding en advisering bij diverse projectmatige producten;
  • technische documentaties, gedetailleerde productbladen, certificaten en brochures;
  • presentatiemogelijkheid, zowel op uw locatie als bij Hakron, bijvoorbeeld een lunchlezing of een persoonlijk gesprek over een producttoepassing of de BIM-mogelijkheden.

Hakron is ook graag uw kennispartner.
Neem vrijblijvend contact op met de afdeling Engineering.

Voorbeeld knooppunt

Gebouw isolatie door G + H stalen schroefveren

Detail G + H stalen schroefveren

Machine op dubbel veersysteem® Mafund en Trillingsdemper type FN_vierkant B

Vibrex lengte-dempbeugels onder gemetselde muur