Technosoft BV
Keulenstraat 9
7418 ET DEVENTER
Telefoon: 0570-682900

info@technosoft.nl
www.technosoft.nl

TECHNOSOFT

Technosoft: omdat het gewoon plezierig werkt!
Technosoft ontwikkelt en verkoopt al sinds 1977 rekenprogrammatuur voor de constructeur. Als marktleider bedient Technosoft ruim 1000 bedrijven in Nederland en onderscheidt zich vooral door een compleet assortiment, optimale service en kwalitatief hoogstaande producten en diensten.

Toegepaste en gebruiksvriendelijke programmatuur
Onze software wordt ontwikkeld door mensen uit de praktijk die weten wat de uitdagingen zijn van de moderne constructeur. Door de dagelijkse directe contacten met de eindgebruikers worden signalen uit de markt vertaald naar een continue verbetering van onze software.
Omdat de programmatuur in de markt als zeer gebruiksvriendelijk bestempeld wordt, starten er dagelijks nieuwe constructeurs met de software zonder dat ze specifieke training gevolgd hebben.

Het Technosoft assortiment

1D/2D rekenprogrammatuur

 • Raamwerken, voor het dimensioneren van stalen, betonnen en houtenportalen en vakwerken
 • Balkroosters, voor het dimensioneren van betonnen funderingen
 • Liggers, voor het dimensioneren van staal- en betonbalken

Rekentools

 • CodeForm en CodeProof, de transparante rekensheets
 • Construct, de toolbox met allerlei verschillende rekenmodules
 • Kolomwapening, voor het dimensioneren van betonnen kolommen
 • MN-Kappa, voor het ontwerp van betondoorsnedes
 • Verbindingen, voor het dimensioneren van stalen verbindingen
 • Wapeningstabellen, het berekenen van wapening

Geotechnische rekenprogrammatuur

 • Damwanden, voor dimensioneren van kerende wanden
 • Paalfunderingen, voor bepaling van het draagvermogen van funderingen op palen
 • Strook- en poerfunderingen, voor bepaling van het draagvermogen van funderingen op stroken en poeren

3D rekenprogrammatuur

 • AxisVM, 3D FEM voor staal-, beton-, houtconstructies
 • 3Muri, om van gemetselde gebouwen de “stand zekerheid” in -aardbevingsgebieden te beoordelen

Technosoft service en ondersteuning
Het Technosoft Customer Service Center (CSC) biedt naast de helpdesk een aantal aanvullende diensten aan. Ondersteuning bij het opzetten van rekenmodellen, maatwerk software ontwikkeling, in-company programma’s en natuurlijk een aantal trainingen. Met name de zogenaamde “advance” trainingen zijn zeer populair, zoals bijvoorbeeld de “Eindige Elementen Methode” trainingen waar de achtergronden ” door specialisten uit de markt uitgediept worden. Daarnaast zijn er trainingen op het gebied van 3D optimalisatie (AxisVM gevorderden), aardbevingen en Eurocode trainingen.

Voorop in ontwikkeling.
Al decennia lang kent de bouwwereld zijn constructieve aandachtspunten die door falende constructies actueel worden. Denk aan “de balkons in Maastricht”, “de cafébrand in Volendam”, “instorten van staalconstructies door water- en sneeuwbelastingen” en nu dan zeer actueel “de aardbevingen in Groningen”. Technosoft loopt voorop in zijn ontwikkelingen door met nieuwe producten de constructeur te voorzien van de juiste hulpmiddelen.
Een product als 3Muri is een mooi voorbeeld hiervan. Nadat duidelijk werd dat de aardbevingen in Noordoost Nederland extra aandacht vergde van de constructeurs, is Technosoft met dit unieke Italiaanse product de Nederlandse markt opgegaan om de constructeur van het juiste gereedschap te voorzien. Kwalitatief hoogwaardig, gemakkelijk in gebruik, tegen reële kosten en met een deskundige ondersteuning door het CSC.

Gecertificeerde software!
Sinds september 2014 heeft Technosoft als enige in Nederland een KOMO certificaat voor delen van haar software! Technosoft vindt veiligheid en kwaliteit van haar programmatuur belangrijk. Naast dit KOMO certificaat gebruikt Technosoft daarom meerdere geavanceerde testmethoden en systemen. Toch is Technosoft van mening dat een onafhankelijke partij als KIWA ook moet kunnen concluderen dat de Technosoft programmatuur tot goede rekenresultaten komt.

BIM
Technosoft biedt ook oplossingen voor de constructeur waarmee “ge-BIMt” kan worden. Door de software gebruik te laten maken van zogenaamde digitale uitwisselformaten kunnen de constructie-berekeningen worden gekoppeld aan andere “BIM” producten zoals Revit en Tekla. Zo wordt de integratie van rekensoftware binnen het BIM model gegarandeerd.

Contact
Technosoft is ook graag uw kennis adviseur, neem daarom gerust contact met ons op.