Het verbeteren van het imago
en de maatschappelijke positie van de
constructeur en zijn vak constructief
ontwerpen.

Dossier Dag van de Bouw

De 15e editie van de Dag van de Bouw die op zaterdag 20 juni 2020 zou plaatsvinden is helaas geannuleerd i.v.m. de Corona-crisis. Het is momenteel onduidelijk of de beperkende maatregelen rondom evenementen op 20 juni nog van kracht zullen zijn, maar met het oog op de  grote gevolgen van de corona-crisis voor de bouw en de omvangrijke voorbereiding voor het organiseren van deze Dag, heeft de organisatie deze beslissing genomen.

Op zaterdag 15 juni 2019 was weer het jaarlijkse publieksevenement De Dag van de Bouw waar ook wij de unieke kans hadden ons vak te laten zien in vele infra- en bouwprojecten. Diverse partners in de bouwkolom openden die dag de deuren van verschillende bouwplaatsen om het publiek in Nederland te laten zien wat er allemaal gebeurt, kan en gerealiseerd wordt.

Het werk van constructeurs is vaak onzichtbaar en onbekend. De Dag van de Bouw biedt dan ook de unieke gelegenheid om ons werk wel zichtbaar te maken en daarmee ons vakmanschap en onze toegevoegde waarde te presenteren aan de vele bezoekers van deze dag.
Bekijk hieronder een filmpje van Bouwend Nederland met Rob Doomen van Pieters Bouwtechniek over ons vak.

#dagvandebouw en #debouwmaakthet

Zo konden op zaterdag 15 juni bezoekers in het hele land verschillende onderdelen van het bouwproces ervaren. Het publiek aanschouwde hoe de sector volop bouwt aan een duurzamer, bereikbaarder en mooier Nederland. Deze 14e editie van de Dag van de Bouw organiseerden wij ook dit jaar in samenwerking met de Aannemersfederatie, Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI), Bouwend Nederland en de Dag van de Architectuur.

Veel leden hadden zich met een bouwproject aangemeld voor deze Dag van de Bouw. Hieronder een impressie:

Ingenieursbureau Goudstikker De Vries
Afbouw herbestemming greswarenfabriek, Reuver
De Greswarenfabriek in Reuver is één van de oudste industriële gebouwen in Noord-Limburg en tegelijkertijd de grootste. De gemeente Beesel heeft in mei 2014 de Greswarenfabriek als industrieel erfgoed op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Dit karakteristieke gebouw wordt getransformeerd naar een middelbare school.


ABT

Reconstructie de Kanis, Utrecht
De Kanis is een dorpskern die onderdeel is van de gemeente Woerden en ligt midden in het slappe veengebied. De openbare ruimte in deze dorpskern heeft te kampen met hevige verzakking door deze slappe veenbodem. Daarom is het tijd voor de herinrichting van de openbare ruimte. Dit wordt op een ingrijpende, maar ook op een innovatieve en duurzame manier aangepakt. Onder de straten in De Kanis wordt een zettingsvrije betonconstructie gemaakt. Deze constructie bestaat uit betonnen palen met daar bovenop een betonnen plaat. De constructie zorgt ervoor dat er de komende 100 jaar geen verzakking zal plaatsvinden. Naast het aanbrengen van deze betonconstructie worden de kabels en leidingen voor de riolering, gas, water en licht vervangen en wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht.

Pieters Bouwtechniek
AFAS Experience Center, Leusden
Beleving staat centraal in het ontwerp. Voor zowel de klant, de medewerker als de bezoeker. Beleving, in combinatie met IT-innovatie, entertainment, educatie en werkplezier. Toekomstproof, gebaseerd op de veranderende manier van werken, leren en verblijven. Een state-of-the-art-complex welke bestaat uit een hoofdgebouw, tussengebouwen, een restaurant, een theater en een ondergrondse parkeergarage. Al deze gebouwen staan met elkaar in verbinding. Rondom wordt een parkachtige tuin aangelegd, inclusief een grote waterpartij en een heuvel waar mensen op kunnen zitten.

IMd Raadgevend Ingenieurs
Nieuwbouw Het Platform, Utrecht
Het Platform wordt dé nieuwe plek in Utrecht om te wonen, eten, chillen, sporten en werken. Het gebouw markeert de oostzijde van Utrecht Centraal en ligt bovenop de nieuwe bus-/tramterminal van de Uithoflijn. Het Platform is ontworpen als een slimme en duurzame MicroCity, waarbij zoveel mogelijk wordt hergebruikt en/of direct uit de omgeving wordt afgenomen.  Het biedt een inspirerende en dynamische omgeving, met veel licht, lucht en groen. De doelgroep bestaat uit mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl, direct toegang willen tot de stad én geloven in het delen van ruimtes, goederen en diensten.


Royal HaskoningDHV

Aanleg Blankenburgverbinding, Rotterdam
De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Deze verbinding draagt bij aan een robuust netwerk. De drukte op de A15 en de Beneluxcorridor neemt af en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de Randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Van Rossem Raadgevende Ingenieurs
Nhow Amsterdam Rai
Het nhow Amsterdam RAI met 650 kamers wordt het grootste nieuwbouw hotel van de Benelux. Het gebouw zal niet alleen toegankelijk zijn voor hotelbezoekers, op de begane grond en de bovenste verdieping (24ste) zullen horecagelegenheden komen voor iedereen.

Het baanbrekende ontwerp van 91 meter hoog met de drie karakteristieke gedraaide driehoekige volumes is afgeleid van de ooit zo typerende driehoekige reclamezuil ‘Het Signaal’ op het Europaplein.

Lievense Adviseurs & Ingenieurs
Aanleg Rijwielstallingen station,Tilburg
Op het station Tilburg wordt een nieuwe rijwielstalling gerealiseerd om de capaciteit van de bestaande stalling uit te breiden.

Advies- en ingenieursbureau Van de Laar
Nieuwbouw Horzak Hoeve 1, Oss
Nieuwbouw met 24 woningen en 39 appartementen in woonwijk Horzak in Oss. Dit project wordt gasloos gerealiseerd.

Kijk voor alle informatie en een overzicht van alle deelnemende projecten op de website van de Dag van de Bouw.

Op De Dag van de Bouw zetten we het veelzijdig karakter van de bouw- en infrasector extra in de verf. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Alleen samen kunnen we tonen hoe mooi en interessant onze sector is.

AGENDA IMAGO

Geen evenementen gevonden

AGENDA IMAGO

Geen evenementen gevonden