Wet kwaliteitsborging terug op politieke agenda

Nieuws

| 5-12-2018

door redactie VNconstructeurs

Bijna anderhalf jaar na het aanhouden van de stemming in de Eerste Kamer staat op 6 december aanstaande dan toch weer de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen op de politieke agenda. De directe aanleiding voor dit debat is het rapport van de OVV over de instorting van de parkeergarage in Eindhoven.

De minister heeft de Kamer een brief ( brief-minister-29-10€™.pdf) gestuurd waarin zij onder andere de Wet Kwaliteitsborging benoemt, naast het onderzoek naar de veiligheid van breedplaatvloeren en de omgevingsveiligheid bij bouwplaatsen (naar aanleiding van het hijsincident op de Rijstraat in Den Haag).

Wat betreft de Wet Kwaliteitsborging: enkele Kamerleden hebben namelijk naar aanleiding van de onrust die over het wetsvoorstel ontstond, voor de zomervakantie een debat aangevraagd. Het proces rond de wet heeft in die tijd niet stilgelegen.

De verduidelijking van de toekomstige rol en taken van het bevoegd gezag onder het nieuwe stelsel is onderwerp van gesprek geweest tussen de minister, de VNG, Vereniging BWT Nederland, BrandweerNL en vertegenwoordiging van de G4 en G40. Dit heeft geleid tot een concept bestuursakkoord waarin deze rol voor het bevoegd gezag anders, en vooral beter uitvoerbaar wordt ten opzichte van hetgeen de minister in haar brief van eind juni aan de Eerste Kamer meldde. Over de gevolgen van dit bestuursakkoord en de wet zelf voor de werkwijze van de constructeur zullen wij u blijven informeren.

In het debat zal ongetwijfeld ook aandacht zijn voor het evaluatierapport proefprojecten kwaliteitsborging bouw. U kunt dit debat live volgen vanaf 15:10 uur via de website van de Tweede Kamer.

AGENDA

do 17 januari 2019

Voorlichting BBB Masterclass 2019

De Glasbak te Muiden

Van 15:30 tot 18:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

wo 20 februari 2019

Voorlichting BBB Masterclass 2019-2

De Glasbak te Muiden

Van 15:30 tot 18:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

vr 05 april 2019

BBB Masterclass 2019, durf jij het aan?

wisselende locaties

Van 09:00 tot 00:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset