Aan de slag met aanbevelingen uit publicatie ‘Veranderen vraagt lef’

Op 16 februari overhandigde Willemien Bosch, directeur van Koninklijke NLingenieurs, de publicatie ‘Veranderen vraagt lef’ aan opdrachtgevers en samenwerkingspartners. In de publicatie staan aanbevelingen voor een nieuwe manier van denken en handelen van de ingenieursbranche. Na de overhandiging gingen de aanwezigen, waaronder VNconstructeurs, in gesprek over de urgentie en de boodschap van de publicatie.

Veranderen vraagt lef

‘Ons hele ruimtelijke domein moet op de schop en dat zal met meer daadkracht en urgentie moeten, want we merken dat Nederland vastloopt in het realiseren van de vele opgaven. De innovatiekracht, creativiteit en wendbaarheid van de ingenieurs- en adviesbranche is daarom hard nodig.’ Dat staat in de publicatie.

Vernuft en samenwerking

In de rondetafelgesprekken kwam naast het technische vernuft van de branche vooral het belang van samenwerking aan bod. Het is daarvoor van belang dat we werken met een gezamenlijk doel op het vizier, dat we elkaars behoeften en perspectieven begrijpen en reflecteren op onze eigen rol. Er zijn mooie voorbeelden gedeeld van projecten waarin dit goed gaat en er is gesproken over mogelijkheden voor verbetering.

Opmars ingenieursbranche

Carla Moonen, voorzitter van Koninklijke NLingenieurs, is optimistisch: “De opmars van de ingenieursbranche is gaande. We worden uitgenodigd aan de gesprekstafels die er toe doen. Alle aanwezigen hier [tijdens de rondetafelgesprekken van 16 februari, red.] zijn onderdeel van de beweging.”

Bekijk hier de publicatie Veranderen vraagt lef van Koninklijke NLingenieurs en het fotoverslag van de rondetafelgesprekken van 16 februari.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven