Aanmelden Constructeur voor de Klas

Op basis van het thema “Constructeur voor de Klas” gaat constructeurs voorlichting geven in de bovenbouw van havo en vwo, met als doel meer leerlingen te informeren en enthousiasmeren over ons mooie vak van constructeur.

Hiertoe is een proefles ontwikkeld die goed aansluit op de onderwerpen uit de lessen Natuurkunde en didactisch geschikt is voor de doelgroep. Proeflessen op onder andere De Heemgaard in Apeldoorn wijzen uit dat leerlingen niet alleen zeer enthousiast zijn over de inhoud van onze les, maar hiermee ook geholpen worden in hun studiekeuze.

Wij hebben uw hulp als constructeur voor de klas nodig.

Om het u gemakkelijk te maken wordt de proefles volledig kant en klaar aan de deelnemende constructeurs geleverd. Natuurlijk is er ruimte in de presentatie om de door ons bedachte voorbeelden te vervangen door uw eigen voorbeelden, zodat u op basis van uw eigen ervaring kunt doceren.

Het zou mooi zijn als u deze proefles op een of meerdere middelbare scholen in uw omgeving zou mogen geven, bijvoorbeeld de school van uw zoon of dochter.

U krijgt van VNconstructeurs een conceptbrief die u, met uw gegevens toegevoegd, aan de scho(o)l(en) van uw keuze kunt sturen.

Vul onderstaand formulier in en meld u aan.

Constructeur is een prachtig vak en om dat ook aan de nieuwe generatie duidelijk te maken hebben we in samenwerking met ir Jelle Pama, hogeschooldocent aan de Hanzehogeschool Groningen en ing. Andries Kuipers, docent techniek aan de middelbare school De Heemgaard een lespakket ontwikkeld om leerlingen van HAVO en VWO kennis te laten maken en ook te interesseren voor ons geweldige vak.

Ervaren constructeurs werkzaam in de praktijk kunnen met dit speciaal samengestelde lespakket proeflessen geven op middelbare scholen waarbij leerlingen kennis kunnen maken met ons vak en naast een stuk theorie en rekenwerk ook daadwerkelijk een constructie bouwen.

De proefles sluit goed aan op de onderwerpen uit de lessen Natuurkunde en is didactisch geschikt voor de doelgroep. Proeflessen op onder andere De Heemgaard in Apeldoorn wijzen uit dat leerlingen zeer enthousiast zijn over de inhoud van onze les, maar ook geholpen worden in hun studiekeuze.

Om het u gemakkelijk te maken wordt de proefles volledig kant en klaar aan de deelnemende constructeurs geleverd. Wel is ruimte in de presentatie om de door ons bedachte voorbeelden te vervangen door uw eigen voorbeelden, zodat u op basis van uw eigen ervaring kunt doceren.

Diverse constructeurs hebben zich al aangemeld voor het doceren van deze proeflessen.

  Contactgegevens

  Persoon  Schoolinfo

  Op de volgende middelbare school zou ik een proefles willen geven:

  Correspondentie *  Scroll naar boven