ALV en werkbezoek aan Nelson Mandelabrug op 23 maart

VNconstructeurs koppelt de jaarlijkse ALV op 23 maart aan een bijzonder en actueel werkbezoek, namelijk aan de Nelson Mandelabrug. De brug is tijdelijk afgesloten geweest vanwege werkzaamheden om hem structureel veilig te maken. Sinds eind januari is het tijdelijk geplaatste middendeel van de brug weer open voor voetgangers en fietsers. Van de gemeente Zoetermeer krijgt VNconstructeurs de gelegenheid om de weer geopende brug te bezoeken, te leren wat hier precies is gebeurd en wat de vervolgstappen zijn.

Exclusief werkbezoek

Dat wij als VNconstructeurs de veelbesproken Nelson Mandelabrug mogen bezoeken zo kort nadat de tijdelijke herstelwerkzaamheden zijn voltooid, vinden we als nieuwsgierige constructeurs natuurlijk interessant. Maar ook als belangenbehartiger voor de constructeur en pleitbezorger van constructieve veiligheid vinden wij het noodzakelijk. Wij willen met dit exclusieve werkbezoek onze focus op het borgen van constructieve veiligheid nog maar eens onderstrepen en hopen uiteraard op een hoge opkomst vanuit onze leden.

In het kort wat we weten over de Nelson Mandelabrug:

 • Sinds 2 december 2022 heeft de gemeente Zoetermeer besloten de brug af te sluiten en spoedadvies aan te vragen aan Rijkswaterstaat. Dit naar aanleiding van rapporten over scheuren in de brug.
 • Scheuren in de brug worden al langere tijd nauwlettend gemonitord. Vooral langdurige koude zou ervoor kunnen zorgen dat de scheuren groter worden.
 • Tussen 27 en 31 december 2022 is de A12 gesloten geweest zodat het middelste brugdeel kon worden verwijderd en hier een tijdelijk brugdeel is geplaatst.
 • In de periode daarna is gewerkt aan tijdelijke ondersteuningen. Op 26 januari 2023 is de brug met het tijdelijk geplaatste middendeel weer veilig en geopend voor voetgangers en fietsers.
 • De verwachting is dat de laatste werkzaamheden aan de ondersteuning van de brug in de loop van februari klaar zijn.
 • De gemeente Zoetermeer heeft al langer plannen liggen om de Nelson Mandelabrug te renoveren en het ov-knooppunt te verbeteren. Volgens huidige planning moeten deze plannen over drie jaar klaar zijn.
 • Kijk voor actuele informatie op zoetermeer.nl/mandelabrug

Foto’s: Remco Koers, gemeente Zoetermeer

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering en het werkbezoek met aansluitende lezingenprogramma is exclusief toegankelijk voor gevolmachtigde leden van VNconstructeurs (1 per bedrijf). Er is een limiet van 40 deelnemers. We beginnen de middag met de ALV. Leden kunnen zich uitspreken over het beleid van de vereniging. Als bestuur kijken we ernaar uit om in constructieve dialoog met onze leden te zijn en blijven. We hechten veel waarde aan jullie betrokkenheid en als vanouds aan de ‘live’ ontmoeting. Samen geven we vorm aan onze plannen voor de toekomst.

Programma

13.00u – ontvangst in Club Entree

13.13u – Algemene Ledenvergadering VNconstructeurs

14.15u – korte pauze

14.30u – Toelichting op het project Nelson Mandelabrug en bezoek aan projectlocatie, door (onder voorbehoud):

 • Erik Alink (Dura Vermeer, projectleider Nelson Mandelabrug)
 • Lennart Visser (IV-infra, projectleider)
 • Dennis Dierikx (gemeente Zoetermeer, opdrachtgever)

17.00u – afsluiting met borrel

Aansluitend facultatief: diner

Praktische informatie: 

Adres: Club Entree, Boerhaavelaan 33, Zoetermeer

Maximaal aantal deelnemers: 40 personen (1 per bedrijf)

Kosten:

 • Alleen ALV: gratis
 • ALV + werkbezoek: €75,-
 • ALV + werkbezoek + diner: €110,-

Schrijf je in via de pagina van het evenement van 23 maart 2023 in de agenda.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven