Bekaert en VNconstructeurs organiseren side-event bij Dag van de constructeur

Op de Dag van de Constructeur op 6 juni 2024 verzorgen Bekaert en VNconstructeurs een side-event in de ochtend over funderen met staalvezelbeton. Steven Pouillon, Area Sales Manager Benelux & N-Africa bij Bekaert, vertelt over de Dramix® 5D: de eenvoudige ontwerpgids voor staalvezeldosering met uitleg en momententabellen. Ook komt aan bod hoe je met hybride wapening veel CO₂-uitstoot kunt besparen. 

Funderen met staalvezelbeton: Dramix® 5D ontwerpgids door Steven Pouillon

Staalvezels zijn vooral bekend voor toepassing in al dan niet onderheide (bedrijfs)vloeren. Maar ook worden al vele jaren funderingen van woningen economischer uitgevoerd met staalvezelbeton. Maar hoe kom je nu van de optredende momenten uit een berekening naar een staalvezeldosering? Daarvoor heeft Bekaert een eenvoudige ontwerpgids gemaakt met uitleg en momententabellen. Tevens geven wij uitleg hoe je met hybride wapening veel CO2 uitstoot kunt besparen, zoals bij grotere fundamenten van woontorens, met en zonder waterdruk.

Dag van de Constructeur 2024

Naast Steven Pouillon zijn er op de Dag van de Constructeur verdiepende parallelsessies en bijzondere keynotes van o.a. Jack Smeets, Fries Heinis, Bram Mommers en huidig hashtagConstructeur van het Jaar Hans De Wit. Ook wordt tijdens deze dag de Constructeur van het Jaar bekendgemaakt en staat de presentatie van de geaccrediteerde register constructeurs op het programma. Als vanouds is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten.

De Dag van de Constructeur, op 6 juni in Kamerik, is een initiatief van VNconstructeurs. Powered by KPE Groep en het Hoger Technisch Instituut.  De Dag van de Constructeur is dé dag van het jaar voor constructeurs. Bekijk het volledige programma en alle praktische informatie op dedagvandeconstructeur.nl of meld je direct aan

Bekijk de video met alle sprekers die aanwezig zijn op de Dag van de Constructeur. 

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven