Bouw met Bamboe!

Op het evenement Bouw met Bamboe op woensdag 19 juni tot en met vrijdag 21 juni in BlueCity (Rotterdam) komen toonaangevende experts uit de bouw- en architectuursector bijeen om hun inzichten te delen over het gebruik van bamboe als duurzaam bouwmateriaal. Sprekers zoals Boris Zeisser en Jörg Stamm bespreken de voordelen en toepassingen van bamboe in moderne constructies. Voor constructeurs biedt deze kennis een kans om innovatieve en duurzame bouwmethoden te integreren in hun werk.

De constructie van Banwag Pharos in Parang (Filipijnen) van bamboe, bron: Studio Impossible Projects engineering Summun Engineering

Het evenement benadrukt niet alleen de ecologische voordelen van bamboe, maar ook de economische haalbaarheid en de esthetische mogelijkheden. Praktische workshops en lezingen bieden diepgaande kennis en ervaring voor zowel doorgewinterde professionals als nieuwkomers in de sector.

Constructeur van het Jaar met focus op duurzame materialen

De kersverse Constructeur van het Jaar Diederik Veenendaal viel op bij de jury vanwege zijn duurzame ambities en sterke focus op natuurlijke, biobased en circulaire materialen. Veenendaal werkt graag met bamboe, zoals bij de constructie van Banwag Pharos in Parang (Filipijnen), zie foto van het bouwwerk.

Diederik Veenendaal (links) nam op de Dag van de Constructeur 2024 de prijs Constructeur van het Jaar in ontvangst van de juryvoorzitter Nico Rabbers (rechts)

NEN-normen voor constructief bamboe

Het is niet altijd bekend in Nederland dat de NEN normen heeft voor constructief bamboe:


Workshop Bamboeconstructie voor ingenieurs

Deze workshop wordt gegeven door Sebastian Kaminski van Arup en Luis Felipe Lopez van Base Bahay. De beide heren zijn zeer gerenommeerde constructeurs op dit gebied, en stonden aan de basis van een aantal van bovenstaande ISO-normen. 
Bekijk hier meer informatie over de workshop Bamboeconstructie voor ingenieurs op 19 juni.

Engineering sessie

Op vrijdag 21 juni vindt de ‘engineering’ sessie van het symposium plaats waar naast bovenstaande heren ook Neil Thomas, directeur van Atelier One, en Esteban Morales, bekend bamboeconstructeur, zullen spreken. Deze sessie zal worden voorgezeten door Roel Schipper van de TU Delft, die ook ervaring heeft met bamboe.

Interesse? Bekijk het volledige programma van het symposium Bouwen met Bamboe.

Constructeurs kunnen 3 KE-punten krijgen voor een workshop op woensdag 19 juni van Kaminski en Lopez, met plek voor ca. 20 personen. Dit geldt ook voor de donderdag en vrijdag, of 2 KE-punten als je één dag meepakt. Deelname levert maximaal 6 punten voor het constructeursregister op. 

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven