BouwBrancheBrede Masterclass: verdieping en nieuwe perspectieven

De eerste editie van de BouwBrancheBrede Masterclass is over de helft. De masterclass, waaraan twee medewerkers van ons lidbedrijf Pieters Bouwtechniek deelnemen, brengt mensen uit verschillende hoeken van de bouwkolom samen. Het doel: Bijdragen aan de kennis en persoonlijke vaardigheden die nodig zijn om gezamenlijk succesvolle projecten te realiseren.

Zeker voor constructeurs, die vaak de verbindende schakel vormen tussen wensen van de opdrachtgever, de uitwerking van de architect en de technische mogelijkheden in de uitvoering, biedt de BouwBrancheBrede Masterclass een enorme toegevoegde waarde, zo stellen Youness Lyousoufi en Thijs van Schenk Brill. Youness: “het is echt een gemêleerd gezelschap van aannemers, installateurs, constructeurs”. Dat opent je ogen.
Thijs vult aan: “De BBB Masterclass zorgt voor echte connectie met elkaar; doordat je meerdere modules zo intensief met elkaar omgaat. Voor die tijd was ik helemaal niet bezig met hoe een aannemer naar de bouw kijkt”. Behalve een beter begrip voor elkaar levert dit ook een waardevol netwerk voor de deelnemers en hun bedrijven op.

Als lid van VNconstructeurs profiteren de twee mannen van Pieters Bouwtechniek van €2000,- korting op de masterclass. Dat is niet de belangrijkste overweging voor deelname, maar kan bedrijven wel een steuntje in de rug geven en de investering net iets aantrekkelijker of haalbaarder maken.
De volgende editie van de Bouwbranche Brede Masterclass gaat van start op 12 mei 2017. Ook dit jaar profiteren leden van VNconstructeurs weer van de aantrekkelijke korting. Maar, zo zeggen Youness en Thijs, dat is niet doorslaggevend. “De sprekers geven echt inzicht in de toekomst van de bouw en dat draagt bij aan ons denken over hoe we ons met onze bedrijven kunnen blijven onderscheiden. Je kijkt out-of-the-box, en het gaat echt over OMDENKEN”.
En zo denken ook hun directies erover: De markt trekt aan, de slag om goed personeel is in volle gang, en je mensen blijven binden en boeien is een cruciale succesfactor. Daar helpt de BouwBrancheBrede Masterclass absoluut aan mee. “Inhoudelijk is bovendien de bouwbrede samenstelling van de masterclass voor ons bedrijf een heel belangrijke toegevoegde waarde. Het helpt onze mensen bij het Integraal samenwerken, waardoor de faalkosten in de keten verder omlaag kunnen” zegt Paul Rijpstra.

De betrokkenheid van VNconstructeurs bij de masterclass gaat dan ook verder dan het financiële ledenvoordeel. Als lid van de programmacommissie heeft de vereniging een belangrijke stem bij de inhoud van het programma. We zorgen dat de ervaringen van de deelnemers vertaald worden in een nog beter aanbod.
En we maken dus dankbaar gebruik van de input van Youness en Thijs. Wat zijn hun belangrijkste tips voor de Masterclass 2017? En welk onderdeel was voor hen het meest succesvol?
Thijs: “De blik op de toekomst is heel waardevol. Het Canvas model waarmee je analyseert hoe je je als bedrijf echt kunt onderscheiden in die toekomst vond ik een krachtig instrument.
Mijn tip voor 2017 is om ook tussen de modules door wat meer in beeld te blijven, bijvoorbeeld door alvast materiaal op te sturen. Juist tussen de modules door gebeurt er stiekem toch wat bij jezelf. Stimuleer dat!”
Youness: “Er zijn heel veel interessante punten. Onder andere het inzicht in je persoonlijke ontwikkelingspunten, dat krijgt een boost door de interactie met de docenten. Mijn tip is: hoe meer interactie, hoe beter!”

Bekijk hier het filmpje.

Deel deze pagina

Scroll naar boven