Campagne voor meer studenten civiele techniek

Op uitnodiging van DBE, het landelijk aanspreekpunt voor onderwijs en onderzoek in het hbo-domein Built Environment, kwamen op 15 februari 2023 brancheorganisaties, beroepsverenigingen en andere belangrijke partijen uit de sector bij elkaar om na te denken over de inrichting van de campagne die civiele techniek meer naamsbekendheid moet geven. Ook VNconstructeurs was van de partij.

Actie tegen de krappe arbeidsmarkt

De campagne moet in de toekomst bijdragen aan een gezonde instroom van constructeurs op de arbeidsmarkt. Een belangrijke actie, zeker ook voor onze leden, vanwege de voortdurende krapte op de arbeidsmarkt. Het aantal nieuwe studenten civiele techniek daalt namelijk al jaren. En dat terwijl Nederland juist méér civiele ingenieurs nodig heeft, nu en in de toekomst. Daarvoor is het in de eerste plaats nodig dat meer mensen weten wat civiele techniek is.

Gericht op studiekiezers (havo)

De campagne en actie voor een betere naamsbekendheid is een initiatief van de DBE-hogescholen en is in eerste instantie gericht op studiekiezers op de havo en hun ouders/verzorgenden. Samenwerking met het werkveld is daarbij essentieel. In het afgelopen jaar zijn diverse gesprekken gevoerd tussen het hoger onderwijs en partijen in de sector. Tijdens de sessie op 15 februari is verdere invulling gegeven aan de campagne. Met de vele frisse ideeën gaan werkgroepen aan de slag met de uitwerking en verbetering van de naamsbekendheid van civiele techniek. Uiteraard helpt VNconstructeurs graag mee aan de campagne.

Meer over de campagne is te vinden op de website van Domein Built Environment.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven