Conclusies Onderzoeksraad geen reden voor aanpassingen onderzoek bestaande gebouwen

Nieuws

| 19-10-2018

door redactie VNconstructeurs

VNconstructeurs heeft gemerkt dat er na het beschikbaar komen van het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid enige verwarring lijkt te zijn ontstaan over het beoordelen van bestaande gebouwen waarin breedplaatvloeren zijn toegepast. We willen in dit bericht de benodigde duidelijkheid verschaffen om die verwarring weg te nemen.

Kort ná het beschikbaar komen van de eerste onderzoeken naar de oorzaken van het bezwijken van de parkeergarage bij Eindhoven Airport is in het najaar van 2017 een stappenplan ontwikkeld voor de beoordeling van bestaande gebouwen met breedplaatvloeren. Sindsdien is een dergelijke beoordeling grootschalig uitgevoerd voor bestaande gebouwen.

De Onderzoeksraad geeft terecht aan dat het vloerontwerp, vastgelegd in het legplan van de breedplaten bepalend is bij het beoordelen van de vloeren.

Voor alle duidelijkheid wil VNconstructeurs benadrukken dat het controleren van het vloerontwerp en het legplan gebeurt in de eerste twee stappen in de beoordeling conform het stappenplan. Die controle is gericht op vergelijkbare vloerontwerpen als in de parkeergarage in Eindhoven. Alleen indien het vloerontwerp, het legplan ofwel de overspanningsrichting van de breedplaatvloeren daartoe aanleiding geeft, is het nodig om verder onderzoek te doen volgens het stappenplan.

Kortom, de aanbeveling van de Onderzoeksraad is reeds opgenomen in genoemd stappenplan zoals dat sinds het najaar van 2017 wordt gehanteerd.

AGENDA

do 14 mei 2020

Dag van de Constructeur 2020

De Utrechtse Stadsvrijheid te Utrecht

Van 09:30 tot 18:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 11 juni 2020

Constructeurs-Café juni 2020 zuid

Regio zuid - nader te bepalen

Van 16:00 tot 21:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 25 juni 2020

Constructeurs-Café juni 2020 randstad

Regio randstad - nader te bepalen

Van 16:00 tot 21:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset