Constructeur voor de Klas – ontwikkeling

De VNconstructeurs commissie Maatschappelijke Profilering is samen met ir Jelle Pama, hogeschooldocent Constructie aan de Hanzehogeschool Groningen en ing. Andries Kuipers docent Techniek aan de middelbare school De Heemgaard in Apeldoorn, bezig met het ontwikkelen van een lespakket om leerlingen van HAVO en VWO kennis te laten maken en te interesseren voor het prachtige vak van constructeur. Het lespakket waarin theorie en praktijk zichtbaar gekoppeld worden nadert nu voltooiing.

Naast de theorie biedt het lespakket dus ook leuke praktische onderdelen waarin bijvoorbeeld leerlingen in kleine groepjes met latjes een uitkraging bouwen, waarvan de doorbuiging door middel van een proefbelasting gemeten wordt en vervolgens de stijfheid berekend wordt. Het lespakket is nu een aantal malen beproefd op de Heemgaard in Apeldoorn en in het eerste jaar van de Hanzehogeschool Groningen en zowel onderwijsinstellingen als leerlingen zijn erg enthousiast.

Op de komende Betondag zullen we jullie graag het lespakket op onze stand laten zien. Vanzelfsprekend kunt u zich daar ook inschrijven voor het geven van proeflessen.

Deel deze pagina

Scroll naar boven