Dag van de Constructeur dit jaar op 6 juni

“Bij succes geprolongeerd”, zegt Frank Kaalberg, voorzitter van de programmacommissie en bestuurslid van VNconstructeurs. “Je kunt natuurlijk geforceerd een nieuw thema bedenken, maar deze drie pijlers blijven de komende jaren centraal staan in het vak van de constructeur. En vanzelfsprekend zal de invulling van de thema’s anders zijn dan afgelopen jaar.” De Dag van de Constructeur vindt dit jaar op 6 juni plaats in Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Het thema is net zoals vorig jaar ‘Samenwerken aan veilige én duurzame constructies’.

Verscheidenheid aan subsessies

De subsessies tijdens het congres zijn onderverdeeld in de drie thema’s duurzaamheid, veiligheid en digitalisering. Voor zowel de utiliteitsbouw, de woningbouw en de infra staan er vakspecifieke subsessies op het programma. Kaalberg: “Dan moet je denken aan de volgende lezingen: vergroting van de leefbaarheid rond de Antwerpse Ring door grensverleggende constructies voor Oosterweelverbinding, beton onderweg naar zero impact, verbouwing CS Amsterdam, schaalvergroting woningbouw door automatisering, constructief ontwerpen met hout en duurzaam ontwerp van de Fenix Loods, een sessie van SGS Intron, en nog veel meer. Het complete programma zal in de komende weken een definitief karakter krijgen. Op de website dagvandeconstructeur.nl blijf je op de hoogte van de laatste stand van zaken.”

Keynote sprekers

Ook dit jaar zullen – in samenwerking met het Constructeursregister – de in het afgelopen jaar geaccrediteerde Registerconstructeurs en Registerontwerpers worden gelauwerd. Verder staat ook de bekendmaking van de Constructeur van het jaar 2024 op het programma.

“Verder hebben we weer drie gerenommeerde keynote sprekers vastgelegd”, vertelt Kaalberg. “Zo zal de Constructeur van het jaar 2023, Hans de Wit, een lezing verzorgen over de invloed van de duurzaamheidsparadox en de digitalisering in het werk van de constructeur. Hij is managing director bij Tunnel Engineering Consultancy (TEC). Een joint venture tussen Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos. Bram Mommers is Global Technology Officer bij Arcadis en zal vertellen over de impact van Artificial Intelligence voor de constructeur.

Tot slot zijn Fries Heinis (algemeen directeur Bouwend Nederland en lid Stuurgroep Veiligheid in de Bouw) en Jack Smeets (voorzitter VNconstructeurs en lid stuurgroep Veiligheid in de Bouw) vastgelegd. Zij zullen toelichten hoe het spoor Constructieve Veiligheid binnen dit programma verder wordt uitgewerkt en specifiek ingaan op de eindverantwoordelijkheid van de coördinerend constructeur.”

Donderdag 6 juni 2023 | Buitenplaats Kameryck in Kamerik

De Dag van de Constructeur is een initiatief van VNconstructeurs en is powered by KPE Bouw & Infra en het Hoger Technisch Instituut (HTI).

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven