De ‘bouwmeneer’ Joop van Leeuwen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Gaat het over bouwen, betonconstructies en veiligheid voor het publiek, dan heeft men het over Joop van Leeuwen; gepensioneerd adviseur bij de gemeente Almere. Hij werd afgelopen week, via een videoverbinding met burgemeester Franc Weerwind van Almere, zeer terecht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn enorme inzet voor de constructieve veiligheid.

Hij zet zich al ruim 25 jaar (onbezoldigd) in bij het Centraal Overleg Bouwconstructies, waar hij als voorzitter met veel bezieling de organisatie heeft opgebouwd als kennisplatform en een netwerk opbouwde in binnen- en buitenland.

Hij heeft zitting en neemt deel aan vele bouwgerelateerde organisaties, adviesorganen en commissies en brengt daar zijn kennis en expertise in, waarbij hij zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Zoals in zijn lidmaatschap van de redactieraad van vakblad Cement, zijn zitting in het European Building Control en als erelid van de Betonvereniging.

Namens VNconstructeurs willen we Joop van Leeuwen van harte feliciteren met deze, zeer verdiende,  eervolle onderscheiding.

Deel deze pagina

Scroll naar boven