De derde editie van het Beton Café: van faalkosten naar groeikansen?

Miljarden. Zo hoog zijn de faalkosten jaarlijks in de bouwsector. Als veel partijen aan één product werken, projecten lang duren en door elkaar lopen, kan een kleine vergissing grote gevolgen hebben. Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien bedrijven de jaarlijkse faalkosten inschatten op 5% of zelfs hoger, en dat met een winstmarge van 2-3%. Moeten we deze kosten accepteren of kunnen we ze verminderen?

Nationaal Militair Museum in Soest, foto: Flckr, Gerard Stolk

Groeikansen
Gelukkig zijn er oplossingen denkbaar (en toepasbaar)! Betere communicatie en samenwerking tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij het bouwproces, maar ook het gebruik van bouwinformatiemodellen (BIM) en het delen van gegevens/informatie tussen de verschillende partijen, kunnen helpen om fouten te verminderen en de efficiëntie te verbeteren.

Over deze en andere oplossingen gaat dit Beton Café. Presentaties van vijf inspirerende sprekers (zie hieronder) worden afgewisseld met een vakinhoudelijke discussie. Aan de hand van een aantal stellingen gaat het panel met elkaar én het publiek in gesprek. We sluiten de middag af met een netwerkborrel.

Op 22 juni 2023 van 14.00 tot 18.30 uur is de derde editie van het Beton Café. Dit keer in het bijzonder fraaie Nationaal Militair Museum in Soest. Onderwerp van gesprek en discussie is: van faalkosten naar groeikansen?

Als bonus kun je voorafgaand aan het programma kosteloos het Nationaal Militair Museum bezoeken. Een absolute aanrader! Leden van de Betonvereniging profiteren van een speciale prijs: 50 euro (inclusief museumbezoek).

Meld je aan via https://www.betoncafe.nl/aanmelden.

Op 22 juni 2023 van 14.00 tot 18.30 uur is de derde editie van het Beton Café. Dit keer in het bijzonder fraaie Nationaal Militair Museum in Soest. Onderwerp van gesprek en discussie is: van faalkosten naar groeikansen?

Als bonus kun je voorafgaand aan het programma kosteloos het Nationaal Militair Museum bezoeken. Een absolute aanrader! Leden van de Betonvereniging profiteren van een speciale prijs: 50 euro (inclusief museumbezoek).

Meld je aan via https://www.betoncafe.nl/aanmelden.

Groot denken, klein starten in het Beton Café
Collega’s binnen de beton(bouw)sector ontmoeten en kennis uitwisselen over actuele thema’s die jou bezighouden? Dat is waar het bij het Beton Café om draait!

Dit nieuwe evenement vindt vier keer per jaar plaats en is dé plek voor vakmensen die alles uit het materiaal beton willen halen; nu én na 2030. Want dat we een gemeenschappelijke passie voor beton en een uitdaging voor 2030 hebben, is bekend. De kunst is om groot te denken en klein te starten. Alles begint met die eerste stap. Welke stap dat voor jou en ons is om de betonketen te verduurzamen, ontdekken we samen en zal ook aandacht krijgen in de Cafés!

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven