Duurzaamheid: Welke opties heeft een constructeur?

Op 30 maart werd de tweede Dag van de Betontechnologie georganiseerd, de duurzame kennisdag voor aannemers, constructeurs en technologen.
ir Maurice Hermens, voorzitter van onze commissie vakmanschap, hield er een uitgebreide lezing waarin hij zijn visie op duurzaamheid toelichtte en pleitte voor goede betontechnologische kennis welke noodzakelijk is om echte duurzame constructies in beton te ontwerpen.

Vanuit de stelling dat duurzame gebouwen betere gebouwen zijn qua functionaliteit, comfort en esthetica en dat duurzaamheid gelijk staat aan levensduur gedeeld door milieubelasting, heb je als constructeur altijd de keus uit meerdere opties bij het ontwerpen van een duurzaam gebouw.

Hermens pleitte voor goede kennis van materialen en benadrukte nogmaals de concrete ontwerp aanbevelingen uit de VNconstructeurs reader “Duurzaam Construeren met Materialen”. Levensduur en milieubelasting kun je beïnvloeden door de juiste keuzes te maken.
Voor het daadwerkelijk verlagen van de milieubelasting van betonconstructies is goede betontechnologische kennis dan ook zeer noodzakelijk. En daar heeft deze dag zeker aan bijgedragen!

Lees ook het artikel “Duurzamere gebouwen zijn betere gebouwen” in Cementonline maandag 3 april 2017.

De digitale reader “Duurzaam Construeren met Materialen” is hier verkrijgbaar.

Deel deze pagina

Scroll naar boven