Eerste RTG Wet kwaliteitsborging zinnig!

1e Ronde Tafelgesprek Private kwaliteitsborging heeft op 7 maart plaatsgevonden in Venlo. We waren te gast in het Innovatiecafé van Volantis.

Na een toelichting op de wet door directeur van VNconstructeurs Bob Gieskens en een presentatie van Marcel Vullings van Adviesbureau Snijders over de gevolgen voor constructeurs, gingen de 14 aanwezigen met elkaar in gesprek.

Belangrijke thema’s waren onder andere de onafhankelijkheid, deskundigheid van de kwaliteitsborger en hoe die geborgd wordt in het nieuwe stelsel. Constructeurs hebben behoefte aan nadere duidelijkheid over hoe de toetsing van de kwaliteitsborger verloopt en hoe deze het proces van de constructeur tijdens ontwerp en uitvoering beïnvloedt.

Een ander gespreksonderwerp was welke gevolgen constructeurs gaan ondervinden van de versterkte aansprakelijkheid en waarschuwingsplicht van de aannemer.

Alle aanwezigen zijn het erover eens dat de invoering van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging als een gegeven moet worden beschouwd en we ons er zo goed mogelijk op moeten voorbereiden. Dat biedt zeker ook kansen voor het versterken van de rol van de constructeur in de bouwkolom.

Er volgen nog 3 Ronde Tafelgesprekken; op 15 maart in Rotterdam, 16 maart in Meppel en 21 maart in Haarlem.

Deel deze pagina

Scroll naar boven