Eerste Studio Computational smaakt naar meer

Op 6 april was de eerste sessie van Studio Computational, een nieuw initiatief van de commissie Digitalisering van VNconstructeurs. In workshops in informele setting delen constructeurs hun kennis en ervaring met elkaar op het gebied van computational design en hoe je dat integreert in je bedrijfsvoering. De eerste sessie, bij ABT in Delft, was een succes en smaakt naar meer. De volgende sessie staat daarom al gepland: op 12 juni bij IMd in Rotterdam.

De bouw verandert en digitaliseert in hoog tempo. Daarom vindt VNconstructeurs het belangrijk dat constructeurs van elkaar leren, ervaringen delen en door elkaar geïnspireerd raken. In veel gevallen gaan uitdagingen op het gebied van digitalisering bovendien hand in hand met duurzame uitdagingen.

Tijdens deze eerste Studio Computational werd naast het delen van kennis en ervaring volop gebrainstormd. Verschillende interessante ontwikkelingen kwamen naar voren, zoals het koppelen van open-source informatie aan LCA-databases en circulair materiaalgebruik, het optimaliseren van dimensies van houten en betonnen balken en een hybride, digitale workflow om installaties en constructie vroegtijdig in het ontwerp met elkaar te integreren. Kleine werkgroepen gaan aan de slag met het verder uitwerken van deze ontwikkelingen en koppelen de uitkomsten terug in de volgende sessie. Die is zogezegd op 12 juni bij IMd in Rotterdam en is toegankelijk voor alle leden van VNconstructeurs.

Studio Computational: kennis delen over digitalisering in informele setting

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven